JavaScript-Script Tag sluiten werkt niet

JavaScript-Script Tag sluiten werkt niet


Wanneer ontwikkelaars secties voor JavaScript-code in webpagina's omvat, ze gebruiken script-tags. Script-tags kunnen ontwikkelaars HTML-elementen die webbrowser van de gebruiker wordt geïnterpreteerd als client-side scriptcode maken. Soms ontwikkelaars problemen met script secties, zoals de browser niet te interpreteren de afsluitende script tag correct. Dit probleem kunt voorkomen dat er een pagina correct, maar in de meeste gevallen het gemakkelijk kan worden verholpen.

Script Markup

Webpagina's gebruiken JavaScript-code om te implementeren interactieve functies. De volgende voorbeeldcode voor markup geeft aan een goed gestructureerde script sectie tussen het openen en sluiten van koptags op een pagina:

< script type = "text/javascript" >
functie doSomething() {}
alert("Hello");
}
< / script >

JavaScript-functies weergegeven tussen het openen en sluiten van script-tags. U kunt ook kunt de pagina koppelen aan een afzonderlijk JavaScript-bestand als volgt:

< script type = "text/javascript" src="sitescripts.js" >< / script >

In dit geval het element heeft geen inhoud, maar de browser de inhoud van het script kunt importeren door te verwijzen naar de kenmerken binnen de opening script tag.

Oorzaken

Als de afsluitende tag script is niet goed gestructureerd, het zal niet het script sectie sluiten effectief. Een veelvoorkomende fout ontbreekt op te nemen van de slash-teken dat wordt gebruikt binnen HTML-tags, sluiten als volgt:

< script >

Als alternatief, de JavaScript-code binnen een script sectie kan verhinderen dat de webbrowser herkennen de afsluitende script tag. Bijvoorbeeld, als de JavaScript-code een meerlijnige opmerking dat niet correct is afgesloten bevat, zal dit hebben een domino-effect op de script-tag, als volgt:

< script type = "text/javascript" >
functie doSomething() {}
alert("Hello");
}
/ * Hier is een commentaar
verdeeld over meerdere regels
< / script >

Het commentaar gedeelte moet als volgt worden gestructureerd:

/ Hier is een opmerking
verdeeld over meerdere regels
/

Falen om te sluiten van de commentaarsectie zal leiden tot de browser om te negeren de sluiting scriptcode, interpreteren als onderdeel van de opmerking.

Effecten

Als de gebruiker Web browser ontbreekt om te interpreteren de sluiting correct code in een pagina script, kan dit invloed hebben op de HTML-opmaakcodes binnen de pagina evenals de JavaScript-functionaliteit. Dit is bijzonder geschikt als het probleem wordt veroorzaakt door een commentaarsectie, aangezien de browser de rest van de HTML-opmaak voor de pagina negeren kan. Elke pagina waarop de browser script-tags niet interpreteren is waarschijnlijk verschijnen en zich gedragen žbehoefteâ.

Oplossingen

Net als bij een programmeerfout, de eerste noodzakelijke stap is het lokaliseren van de oorzaak. Ontwikkelaars geconfronteerd met dergelijke problemen daarom moeten onderzoeken of het script baanvak, kwesties zoals syntaxisfouten binnen de functies zoeken en onjuist gestructureerde commentaar secties. Zodra ontwikkelaars het probleem vinden, kunnen zij de code aanpassen, slaat u het bestand en uploaden naar de server. Ontwikkelaars verwijderen soms van delen van de code wanneer zij problemen ondervindt bij het lokaliseren van de oorzaak van een fout, wat vooral handig met lange script secties kan zijn.