JavaScript coderen voor een Status Bar in een webpagina

JavaScript coderen voor een Status Bar in een webpagina


Programmeurs gebruiken de statusbalk aan de onderkant van browsers om de informatieve waarde van een website te verbeteren. Deze statusbar kan bevatten berichten over producten of diensten, of informatie of waarschuwingen voor sites die verslag nieuwsitems weergeven. Verschillende sites bieden een Javascript-code voor het maken van bar statusberichten en programmeurs activeert u de statusbalk door kopiƫren van de code, eigen berichten te plaatsen en vervolgens de code in hun webpagina's te plakken.

Gebruik

Website-eigenaren kunnen berichten in een bar van de status voor allerlei doeleinden gebruiken. Sites die producten of diensten verkopen kunnen bijvoorbeeld aankondigen korting specials of toekomstige verkopen. Dit type van Javascript ook kunt nieuws of sport sites naar flash waarschuwingen, scores van spellen en andere tijd-gevoelige berichten via de statusbalk. Een bericht weergeven op de statusbalk wanneer een bezoeker muizen sommige Javascript-codes ook via een koppeling op de pagina. Het bericht mouseover kan dienen als een voorbeeld van de pagina die wordt weergegeven als de bezoeker op de koppeling klikt.

Opties voor code

Verschillende websites--zoals Javascript Kit, JS Made Easy en Crowder Assoc--bieden de Javascript-code voor het scrollen van een bericht op de statusbalk. De pagina Resource-website heeft de code voor een statusbericht van de balk die wordt weergegeven wanneer bezoekers de muisaanwijzer over een link. Deze codes zijn allemaal verschillend, maar ze volgen hetzelfde principe: de codetekst kopiƫren, de berichttekst desgewenst wijzigen en plak de code in uw webpagina's.

Het bericht wijzigen

Er is een voorbeeldtekst van het bericht binnen elke status bar Javascript-code; het monster wordt vervangen door het bericht dat u wilt weergeven. Dit proces is iets moeilijker voor de mouseover Javascript-code. In dat geval zoekt u de "< /a >" aan het einde van de code en plaats de tekst voor de werkelijke koppeling die op de webpagina er zal worden. Zet het bericht dat wordt weergegeven in de statusbalk op mouseover in de aanhalingstekens na "window.status=." Voor het script mouseover hebt u ook om te zetten van het adres van de website van de pagina die mensen bezoeken als ze op de koppeling klikt. Zet dit adres in de eerste set aanhalingstekens na "HREF =."

De Code implementeren

De HTML-code voor elke Web-pagina heeft "hoofd" en "lichaam" secties. De voormalige begint met "< head >" en eindigt met "< / head >"; de laatste begint met "< body >" en eindigt met "< / body >." De instructies voor elke Javascript-code voor een schuivende statusbar vertellen u welke delen in het head-gedeelte te plaatsen en welke onderdelen in de sectie hoofdtekst te plaatsen. Voor een mouseover script plaats u de code in het hoofdgedeelte op de plaats op de pagina waar u wilt dat de website koppeling wilt weergeven.

Overwegingen

Nieuwere browserversies blokkeren meestal de mogelijkheid om te gebruiken deze Javascripts vanwege veiligheidsproblemen. In dat geval kan niet een bezoeker Zie het statusbericht bar, dus altijd zetten belangrijke berichten in de hoofdtekst van de webpagina naast weer te geven in de statusbalk. Anders, kunnen vele bezoekers van de website volledig missen de boodschap die u probeert te communiceren.