iWork Vs. Word pagina 's

iWork Vs. Word pagina 's


Voor Mac-gebruikers, zijn de twee meest prominente mogelijkheden als het gaat om tekstverwerkingstoepassingen Apples pagina's — een deel van de iWork-suite van toepassingen — en van Microsoft Word. Hoewel in veel opzichten vergelijkbaar zijn, bieden pagina's en Word elke een aanzienlijk andere gebruikerservaring en toolset.

Sjablonen

Zowel woord als pagina's bieden een selectie van bruikbare, praktische sjablonen om te dienen als startpunten in documentcreatie. Echter pagina's biedt een meer uitgebreide selectie van sjablonen voor een breder scala van contexten uit de doos en maakt ze over het algemeen gemakkelijker aanpassen. Sjablonen voor alles van formele correspondentie CV's zijn beschikbaar in pagina's. Microsoft stelt echter een grote verzameling van optionele sjablonen online die kunnen worden gedownload rechtstreeks vanuit Word.

Opmaak

Word document opmaakmogelijkheden zijn meer geavanceerde en uitgebreide dan die welke worden aangeboden door pagina's. Word de hoedanigheid van de industrie-leidende word processor is mede afhankelijk van de opmaakmogelijkheden, waardoor het maken van professioneel ogende documenten mogelijk zelfs voor onervaren gebruikers. Pagina's opmaakmogelijkheden zijn ook vrij uitgebreid, maar gebrek aan de flexibiliteit van Word.

Glinsterende Clip Art

Word biedt een veel grotere bibliotheek van clip art en grafische mogelijkheden dan pagina's uit de doos. Word vergemakkelijkt bovendien de integratie van vormen en afbeeldingen in documenten met een set van "smart art" opties en hulpmiddelen. Pagina's omvat illustraties en grafisch integratiehulpprogramma's, maar ze zijn niet zo uitgebreid of als makkelijk te gebruiken. Pages beeld het uitgeven mogelijkheden worden echter over het algemeen beschouwd als superieur.

Kosten en andere overwegingen

Een belangrijke beslissende factor voor veel gebruikers bij de keuze tussen Word en pagina's is kosten. Woord is aanzienlijk duurder dan pagina's met ingang van dit schrijven. Pagina's, wordt exclusief voor de OS X-platform en gecodeerde native, voorkomt de compatibiliteitsproblemen die gebruikers van Word onder OS X af en toe tegenkomen. In een zakelijke context, kan Word echter een vereiste toepassing zijn. De keuze tussen de twee zal komen neer op de behoeften van de gebruiker en de context waarin de toepassing zal worden gebruikt.