Is het legaal om te gebruiken AnyDVD Software?

Is het legaal om te gebruiken AnyDVD Software?


De rechtmatigheid van het gebruik van AnyDVD software is afhankelijk van waar u woont. Het is niet illegaal om te kopiëren van een DVD in de Verenigde Staten, maar het is illegaal om te verkopen of distribueren van hulpprogramma's voor het verwijderen van de kopieerbeveiliging van een DVD.

AnyDVD werkt op de achtergrond als een Windows-stuurprogramma-bestand op uw PC en verwijdert auteursrechtbescherming van elke schijf dat is ingevoegd in het DVD-station. De software verwijdert ook de regiocode van de DVD-schijven, waardoor ze afspeelbaar op elke DVD speler.

Digital Millennium Copyright Act

Is het legaal om te gebruiken AnyDVD Software?


Digitale codering op DVD discs beschermt de auteursrechten van eigenaars van inhoud.


Volgens de Universiteit van Washington Congres de Digital Millennium Copyright Act in 1998 ter voorkoming van de omzeiling van de bescherming van het auteursrecht technologie op DVD-disks. Films op DVD zijn digitale codering codering om te voorkomen dat de schijf wordt gekopieerd. Met behulp van AnyDVD of andere software te omzeilen of te verwijderen van de bescherming van het auteursrecht op een DVD is illegaal in de Verenigde Staten. De wet maakt het mogelijk maken van kopieën van auteursrechtelijk beschermde werken in beperkte gevallen door bibliotheken en onderwijsinstellingen.

Duits recht

AnyDVD en vele andere softwareprogramma's voor het decoderen en het kopiëren van DVD-films kunnen gemakkelijk worden gedownload op het Internet, en er zijn veel sites bieden informatie over het kopiëren van DVD-films. Volgens Zohar Efroni, een fellow aan het Stanford Center for Internet and Society, maken recente wijzigingen in het Duitse auteursrecht het nu illegaal om te voorzien van hyperlinks naar een site waar software zoals AnyDVD wordt aangeboden.

International

Er zijn verschillende verdragen opgesteld tussen naties ter bescherming van copyright, maar geen internationaal recht bestaat om te voorkomen dat het gebruik van software zoals AnyDVD om de codering codering van DVD-films. Individuele naties doorgeven en handhaving van hun eigen wetten; sommige landen hebben geen copyright wetten.