Is de iPad functie als een Computer?Apple lanceerde in April 2010, de iPad--het vennootschappelijk eerste tablet PC sinds de mislukte Newton van de jaren 1990. Waar de Newton gemist het merk, is de iPad een groot succes met meer dan 300.000 apparaten verkocht tijdens de eerste dag van de lancering alleen. De touchscreen iPad fungeert als een kleinere, lichtere en verkleinde versie van Apple's lijn van Macintosh-computers.

Surfen op het web

Net als een computer kan de iPad gebruikers surfen op het Web. De iPad is verkrijgbaar in een Wi-Fi en een Wi-Fi en 3G model voor betere verbindingen. De ingebouwde Wi-Fi zorgt ervoor dat gebruikers kunnen toegang het Web van zowat overal tot en uitvoeren van de dezelfde functies die zij zouden als ze op hun thuiscomputer of laptop waren, zoals het luisteren naar muziek, kijken naar streaming video of gewoon surfen websites.

Opslag

Een van de grote verschillen tussen de iPad en een computer wordt de opslagcapaciteit. Beide iPad modellen zijn verkrijgbaar in 16-, 32- en 64 GB configuraties. Ter vergelijking: de MacBook Pro biedt maximaal dat 750 GB aan opslagruimte en de iMac bevat een harde schijf kan tot 1 terabyte informatie opslaan. Terwijl de traditionele computers kunnen gebruikers ook de mogelijkheid om extra opslagruimte toevoegen, niet de iPad.

Toepassingen

Met minder opslagruimte in beslag dan traditionele computers zijn toepassingen voor de iPad "lichter" versies dan wat beschikbaar op de MacBook is, iMac of andere laptops en PC's. Bijvoorbeeld, biedt productiviteitstoepassingen waarmee tekstverwerking basisfuncties, maar niet de volledige suite van functionaliteit gevonden op een computer-based applicatie. Apple biedt momenteel meer dan 90.000 toepassingen voor de iPad via de App Store, vanaf de datum van publicatie. Veel van de toepassingen zijn gratis en geeft iPad gebruikers een breed scala van opties voor het toevoegen van extra's aan hun tablet.

Standalone mogelijkheden

Hoewel het lijken kan dat de iPad als een standalone apparaat fungeren kan, vereist het eigenlijk een computer te laten functioneren. De iPad is geen out-of-the-box oplossing zoals een computer. Voordat het kan worden gebruikt, het moet worden gesynchroniseerd met een Mac of PC en de gebruiker moeten het opnieuw synchroniseren met een Mac of PC om bepaalde updates en overdracht van bestanden of foto's te krijgen. Op deze manier werkt de iPad meer als een aanvulling op een computer dan een werkelijke computer.