iPhone niet kan Open Yahoo! Mailbox

Hoewel u kunt nemen uw Yahoo! mail met u overal je gaan met behulp van uw iPhone, u de account en toegang tot e-mails niet openen als u ondervindt problemen met de netwerkverbinding. Als de account niet correct is geconfigureerd, of als het in strijd is met een geopende Yahoo!-e-mailaccount op een apparaat van derden, zal niet u zitten kundig voor toegang tot uw e-mails.

Netwerkverbinding

Als u niet met een Wi-Fi-netwerk verbonden bent of een lage cellulair netwerkverbinding hebben, opduikt een foutbericht meestal op je iPhone scherm wanneer u probeert te open uw Yahoo! mailbox. Als uw 3G of 4G verbinding balken in de linker bovenhoek minder dan normaal zijn, verbetert verhuizen naar een gebied met een betere signaal verbinding. Als je binnen het bereik van een draadloos toegangspunt, verbetert verbinding maken met het de snelheid van het netwerk voor het bekijken van e-mails. Afhankelijk van het draadloze toegangspunt moeten openbare en particuliere netwerken u zich aanmelden met een wachtwoord. Als je geen verbinding maken met het netwerk Wi-Fi, kunt Wi-Fi uitschakelen van de iPhone-instellingen u verbinding maken met behulp van de verbinding voor het cellulaire netwerk van gegevens.

Setup

In de meeste gevallen zult u niet kundig voor vlaag van Yahoo! mail met behulp van uw iPhone als de account was niet juist geconfigureerd. Als de SMTP-instellingen in de "uitgaande mailserver" onjuist zijn, zult u verbindingsproblemen tegenkomen. Yahoo! mail om problemen te verhelpen, de e-mailinstellingen op de iPhone-instellingen te controleren. Tik op de Yahoo!-e-mailaccount op de iPhone instellingen en volg de begeleide instructies de account correct te configureren. Daarnaast een foutmelding verschijnt meestal op het scherm als u de onjuiste e-mailwachtwoord.

Meerdere Device Lock-out

Apple zegt dat toegang tot de Yahoo!-e-mailaccount met behulp van een verscheidenheid van apparaten, zoals computers, laptops naast de iPhone een lock-out bediending apparaat veroorzaken kunnen. Wanneer u andere apparaten gebruikt, verhelpt ondertekening afmelden bij Yahoo! mail voordat u een ander apparaat snel dit probleem. Als alternatief, Apple zegt dat de "Fetch New Data"-functie op de iPhone's e-mailinstellingen inschakelen verhoogt de interval om op te halen van de mail en vaak meerdere apparaat lock-out bediending problemen oplost.

Tips en aanbevelingen

Als het probleem aanhoudt, uw iPhone opnieuw op te starten van het apparaat iOS opnieuw wordt opgestart. Wanneer u de "Slaap/Wake" knop ingedrukt voor een paar seconden, verschijnt de rode schuifregelaar op het scherm van iPhone. Als u de schuifregelaar sleept, wordt de telefoon uitgeschakeld. Ingedrukt te houden van de "slaap/kielzogknoop" automatisch start deze opnieuw op. Wanneer de telefoon opnieuw opstart, wordt het Apple-logo verschijnt op het scherm. Als een reset het probleem niet oplost, is het nodig om uw Yahoo! Mail-account instellen van kras.