iPad verbeteringenDe iPad een revolutie teweeggebracht in de computerindustrie en gemaakt van een nieuwe niche in de markt--de tablet. Apple introduceerde haar tweede generatieversie, de iPad 2, slechts een jaar na de lancering van de iPad in 2010. De functies van de iPad 2 verbeterde prestaties met een snellere processor, een keuze van kleuren, afbeeldingen met een hogere resolutie, een extra camera en een nieuwe waaier van toebehoren.

iPad 2

De iPad 2 biedt gebruikers verschillende voordelen ten opzichte van de oorspronkelijke versie. Ten eerste, de één GHz dual core-processor levert een veel sneller ervaring. Bovendien, is het grafische resolutie ongeveer negen keer beter dan in het origineel. Er zijn camera's aan de voorzijde en achterzijde, die, gecombineerd met met de verbeterde processor en graphics, maakt het ideaal voor het verwerken van foto's met maximale resolutie. De iPad 2 weegt 601 g, die 15 procent lichter dan het origineel, en 33 procent slanker op slechts 8 mm dik is. Het kenmerkt ook Airplay, een draadloze verbinding, die audio, video en foto's streamt. De iPad 2 komt in een keus van zwarte of witte behuizing, vergeleken met het origineel dat alleen verkrijgbaar in het zwart was. Een nieuwe magnetische cover beschermt de iPad en fungeert ook als ondersteuning bij het gebruik van de tablet.

Game-ontwikkelaars

Game-ontwikkelaars worden vooral aangetrokken door enkele van de iPad 2's nieuwe functies. Mark Rein, vice president bij Epic Games, zegt dat de "enorme prestatieverbetering" kan het bedrijf specifieke spel functies zoals anti-aliasing en texture kwaliteit inschakelen. Rein voegt toe dat spellen kundig voor stormloop op een "super glad framerate" te allen tijde zijn, ongeacht wat er op het scherm. Een ander spel ontwikkelaar Chillingo, plannen om te profiteren van de iPad 2 camera's in haar "spelen Kalei," waar spelers kunnen een foto maken en uploaden om te gebruiken als onderdeel van een spel.

Gyroscoop

De gyroscoop is een geheel nieuwe functie. Bij de lancering, Apple CEO, Steve Jobs aangetoond hoe deze functie werkt met behulp van de Garage Band toepassing als voorbeeld. De gyroscoop detecteert de vinger druk tijdens het afspelen op het scherm toegepast instrumenten en past het geluid dienovereenkomstig--hoe harder u op drukt, de luider het geluid. "PC Mag" merkt op dat game-ontwikkelaars erop gebrand zijn om de functie van de gyroscoop in spellen, snelheid of grootte, te verhogen of smash door obstakels nemen.

Competitie

Stock market-analist Brian Marshall Gleacher & Company ziet de iPad 2 verbeteringen zoals "nothing korte van fenomenale", en die eigenaars van de iPad zeer waarschijnlijk zin zijn voor opwaarderen. Oppenheimer analist Yair Reiner zei op de lancering evenement dat het was een trieste dag voor iPad van concurrenten die zijn "nog steeds worstelen om thuis in op prijs en de prestaties van de eerste iPad." De kwaliteit van de verbeteringen werd weerspiegeld in de koers van het aandeel van Apple de dag na de lancering van maart 2011, wanneer het is gestegen van $352.12 naar $357.