IPad mogelijkheden & beperkingen

Wanneer Apple de iPad tablet pc in januari 2010 bekendgemaakt en hem met de iPad 2 maart 2011 volgde, zei Apple CEO Steve Jobs dat het apparaat had een nieuwe categorie van mobiele apparaten gemaakt. Met meer dan 25 miljoen iPads verkocht vanaf juni 2011, is de iPad verreweg de best verkopende tabletcomputer. Maar voor al de technische mogelijkheden van de iPad--high-definition video ondersteuning, krachtige processor en graphics--het apparaat nog steeds beperkingen in vergelijking met andere soorten computers.

Prestaties

De eerste generatie iPad is uitgerust met een 1 GHz A4 door Apple ontworpen processor en 256 MB RAM-geheugen. De iPad 2 heeft een dual core 1 GHz-processor en 512MB van RAM, minder geheugen dan is opgenomen in de rivaliserende tablet Motorola Xoom, die 1GB RAM-geheugen heeft. Bij haar herziening van de iPad 2, de website Engadget beschreven de CPU en grafische prestaties als "uiterst indrukwekkend" bij het afspelen van graphics-zware spelprogramma's of toepassingen.

Display en camera 's

Zowel de originele iPad en de iPad 2 beschikken over een 9,7-inch, LED-backlit display multitouch display die een resolutie van 1024-door-768 pixels, en heeft in-plane switching (IPS) technologie, waarmee gebruikers het scherm kijken vanuit vele hoeken en nog steeds een hoge kwaliteit beeld zien. De achteren gerichte camera voor de iPad 2 kunt nemen van HD-video met audio en ook nog foto's nemen. De voorwaarts gerichte camera kun je VGA-kwaliteit video's en foto's.

Levensduur van de batterij

Zowel de iPad en de iPad 2 werden ontworpen om uren lopen zonder te worden opgeladen. In een test van maart 2011, Engadget gevonden dat de iPad 2 was in staat om het afspelen van een videoclip op lus continu voor 10 uur en 26 minuten voordat de batterij liep, die de langste tijd voor elk van de zes Tablet PC's getest was. De eerste generatie iPad duurde de tweede langste, gaan negen uur en 33 minuten vóór een heffing nodig.

Software

Eén van de opmerkelijkste van de beperkingen van beide versies van de iPad is het gebrek aan ondersteuning voor Adobe Flash, een multimediaplatform gebruikt door vele websites interactieve video toe te voegen. Een rivaliserende tablet, de BlackBerry PlayBook, ondersteunt Flash. Een andere beperking, volgens de website van de Insider van Apple, is het feit dat de iPad is gebonden aan iTunes. Om te updaten van software of sync inhoud zoals video of muziek vanaf een computer naar de iPad, moet het apparaat worden aangesloten op een computer met behulp van een synchronisatiekabel.

Werken

Terwijl de iPad en iPad 2 veel zakelijke toepassingen ondersteunen kunnen, zoals het maken van documenten, spreadsheets en presentaties, is noch iPad-versie ideaal als een hulpmiddel voor de productiviteit van werk. Omdat het ontbreekt aan een fysiek toetsenbord, gebruikers moeten vertrouwen op de voort-zeef toetsenbord voor het typen, die is niet een doeltreffend instrument voor het typen van lange documenten, volgens "PC World." Sommige functies in productiviteit software applicaties zoals Microsoft Word of Excel werkt niet op een iPad. Bovendien bieden noch de iPad of iPad 2 lokale opslag voor documenten of werkbladen, wat betekent dat een gebruiker moet de e-mail naar zichzelf zodat hij het op de iPad openen kan voor werkzaamheden daarop.