Initiatieven voor het wijzigen van een Computer-Router MTU

De Maximum Transmission Unit (MTU) is een netwerk standaard die bepaalt de grootte van de mededeling van de pakketten die langs een netwerkpad opgeven reizen. Gegevenspakketten zijn stukjes informatie die vanaf de broncomputer worden verzonden naar de bestemming. De MTU beslist de omvang van deze pakketten en de grootte moet consistent zijn voor alle machines op het netwerk. De MTU-grootte van een netwerk wordt bepaald door het protocol, en de meeste thuis en op kantoor netwerken zijn ethernet gebaseerd. U kunt de MTU-instelling wijzigen wanneer sommige computers in een netwerk problemen ondervindt maar de rest van het netwerk wordt niet beïnvloed. Meestal kunt u een computer router MTU-instelling door te openen het via uw webbrowser.

Instructies

Linksys Router

1

Open uw webbrowser en type in IP-adres van de router. De standaardwaarde voor een Linksys router setup is 192.168.1.1. Voer uw router's admin gebruikersnaam en wachtwoord. De standaardgebruikersnaam voor Linksys leeg is en het wachtwoord is "admin"

2

Klik op het tabblad "Geavanceerd" aan de bovenkant van het venster. In dit scherm klikt u op de link "Filters". Binnen dit scherm scroll naar beneden voor de MTU-optie en vinkt u het selectievakje aan bij 'Inschakelen'.

3

Voer een nieuwe MTU-waarde in het tekstvak. Deze waarde moet liggen tussen 1400 en 1492. Een goede waarde is om te beginnen met 1454. Wijzig de waarde als nodig tot het netwerkproblemen opgelost zijn. Wanneer u klaar bent, klikt u op de knop "Save Settings".

D-Link

4

Open een browservenster en ga naar het IP-adres van de router. Het standaard IP-adres voor een installatie van D-link router is 192.168.0.1.

5

Geef "admin" in het tekstvak gebruikersnaam. Voer een wachtwoord in als u eerder een wachtwoord voor de beheerdersaccount van de router instellen. Anders is het standaardwachtwoord leeg. Druk op de toets "Enter".

6

Klik op de knop "WAN" op van de router standaard console-scherm. Op dit scherm scroll naar beneden naar de sectie MTU. Geef een nieuwe waarde in het tekstvak MTU en klik op de knop "Opslaan".

Tips & waarschuwingen

  • Hoewel D-verbinding en Linksys zijn gemarkeerd, zijn deze stappen vergelijkbaar met andere routers gekocht voor computernetwerken.