Ingesloten SQL Tutorial

Ingesloten SQL Tutorial


Ingesloten SQL is wanneer u de rekenkracht combineert van programmeertaal met de database mogelijkheden geboden door SQL. Geschreven in ingesloten SQL verklaringen zijn SQL-instructies die zijn geschreven in lijn met de broncode van bepaalde host taal programma. Zodra de verklaringen worden geanalyseerd door een ingesloten SQL preprocessor, wordt deze vervolgens vervangen door de ontvangende taal aanroepen naar een codebibliotheek. De uitvoer die wordt gegeven door de preprocessor is opgebouwd door de host-compiler. De resulterende uitvoer vergunningen programmeurs kunnen gebruiken van ingesloten SQL-instructies in andere computertalen.

Systemen

Er zijn een aantal systemen die ondersteuning bieden voor ingesloten SQL. Deze omvatten systemen van IBM DB2 zoals versie 9 voor Linux, Windows en UNIX. Deze systemen ondersteuning voor C, C++ en COBOL. FORTRAN en REXX ingesloten SQL in het verleden hebben gesteund, maar ze hebben afgekeurd.

Systemen van Oracle zijn veranderd rond in het verleden. ProAda wordt niet ondersteund door Oracle meer en is vervangen door de SQL Module. Dit is anders dan de ingesloten SQL en het ondersteunt de taal voor Ada83. De Microsoft SQL server, MySQL en Sybase ondersteunen geen ingesloten SQL.

Gebouw ingesloten SQL Apps

Er zijn twee stappen om te voltooien voordat u kunt compileren en linken van toepassingen. Het bronbestand voorbereiden door de opdracht "Prep" om te beginnen de DB2-precompiler. Dit leest, analyses en zet de verklaringen DB2 runtime webservices API oproepen. Het systeem dan de uitvoer in een gewijzigd bestand wordt geschreven. De plannen van de toegang die de precompiler bedacht worden opgeslagen samen met de SQL-instructies.

De tweede stap is om te binden de verklaringen binnen de toepassing naar de database die wordt gericht. Dit wordt gedaan door standaard tijdens precompilation. Als dit worden gedaan na de precompilation moet, moet dit worden opgegeven op het moment van voorbereiding. Zodra deze twee stappen zijn gedaan, is alles klaar om te worden gecompileerd en verbonden in de taal van uw keuze.

Ingesloten SQL-instructies

Er zijn drie belangrijke elementen voor het opzetten en uitvoeren van ingesloten SQL-instructies in C en C++-toepassingen. Het eerste element is de "Declareren" sectie. Dit is waar de host-variabelen worden gedeclareerd. Het is niet nodig om te verklaren SQLCA structuur. Het volgende element is het belangrijkste orgaan van de toepassing, waaronder de werkelijke opstelling en de uitvoering van de SQL-instructies. Het derde element is dat de handel is de logica met betrekking tot de opmerkingen of terugdraaiversies van de wijzigingen die zijn aangebracht in de SQL-instructies. COBOL vereist ook drie elementen voor het te laten werken en moet u de juiste syntaxis van COBOL.

Er zijn richtlijnen voor het gebruik van elke een van deze om ervoor te zorgen het werkt goed en u het gewenste eindresultaat. Deze richtsnoeren omvatten dergelijke dingen als waar te beginnen de SQL-instructie, of moet worden opgesplitst de SQL EXEC tussen de lijnen, het gebruik van de SQL-instructie terminator en meer.