Informatie en communicatietechnologie (ICT)

Informatie en communicatietechnologie (ICT)


Informatie-en communicatietechnologie neemt de rol van zowel de informatietechnologie en de digitale communicatie, zoals het Internet. ICT richt zich op zowel traditionele als moderne vormen van technologie die op de interne en externe netwerken opereren.

Geschiedenis

De term "ICT" is ontstaan in een artikel van 1997 door Dennis Stevenson, voormalig voorzitter van Pearson PLC. Hij het woord "communicatie" aan "information technology" toegevoegd aan het groeiende bewustzijn van het Internet en andere moderne IT netwerken methoden en hun functies als interactieve tools.

Typen

ICT toepassingen zijn onder andere office-toepassingen zoals tekstverwerking en spreadsheetprogramma's, gegevensbestandsoftware en publiceren software. Andere programma's omvatten computer aided design tools en klant betrekkingen beheerprogramma's, die gebruikers bij het begrip klanten van hun bedrijf helpen.

Effecten

Een routekaart voor curriculum van ICT is een hulpmiddel dat helpt te bepalen welke carrière een persoon kan werken en de vaardigheden die nodig zijn om te leren om naar een andere positie te gaan. Bijvoorbeeld, kan een ondersteunende technicus rol leiden tot een systemen ingenieur positie naar de beheerder van de systemen.