IMovie 7.1.4 Video-effecten

IMovie 7.1.4 Video-effecten


Versie 7.1.4 is een uitgave van 2008 van de software van Apple iMovie. Onderdeel van de iLife-softwaresuite, de iMovie-programma voor Mac gebruikers toestaat om te bladeren en het organiseren van hun videomedia Bibliotheken evenals samen clips bewerken en films maken. Gebruikers kunnen meer dan een dozijn uiteenlopende effecten---van kleurvariaties aan overlays---die extra creatieve en visuele elementen aan hun film creaties toevoegen samenstellen.

Zwart-wit

IMovie 7.1.4 Video-effecten


Zwart-wit verwijdert kleur uit filmbeelden.


Onder het tabblad video-effecten in iMovie vindt gebruikers een optie voor zwart-wit. Deze optie desaturates kleurenafbeeldingen, waardoor de beelden weer te geven in zwart-wit grijswaarden formaat. Dit effect geeft de film een klassieke look, en het kan worden gebruikt in een flashback om te differentiëren tussen periodes.

Leeftijd Film

Leeftijd film voegt gevonden onder het paneel ' effecten film ', gesimuleerde lijnen, krassen en andere onvolkomenheden aan beeldmateriaal, waardoor het het uiterlijk van verweerde film stock. Dia besturingselementen vergroten of verminderen van de intensiteit van het effect van leeftijd film.

Helderheid en Contrast

In iMovie 7.1.4., helderheid en contrast effecten utilitair en artistieke doeleinden dienen. Door de helderheid schaal omhoog of omlaag, kunnen gebruikers corrigeren beelden die is te donker of te licht zijn. Contrast verhoogt de kleur verschil tussen lichte en donkere tinten, waardoor kleuren levendiger verschijnen. Zoals contrast toeneemt, afneemt kleur verscheidenheid; verhogen van contrast met extreme niveaus geeft beelden een cartoon-achtige gedigitaliseerde look.

Aardbeving

Als het milieu-effect duurt de titel uit, schommelt het effect van de aardbeving de inhoud van het filmframe. Het effect schudt het scherm beeld, die zich aanvankelijk als geleidelijke uurtjes in lange intervallen en uiteindelijk bouwen aan een intensieve langdurige schok. Gebruikers dienst zou dit effect voorbode van dreigende effecten te simuleren van milieu instabiliteit.

Regen

IMovie 7.1.4 Video-effecten


De rain effect simuleert vallende regen.


De rain effect simuleert de verschijning van regendruppels, bedekken ze bovenop het videobeeld. Op het paneel ' effecten ' aanpassen schuifregelaars de hoeveelheid regen en de kracht van de wind. Wind beweegt de richting van de regen van links naar rechts. Gebruikers mogen dit effect te geven van het uiterlijk van de fout weer of accent het vooraf bestaan van lichte regen. Het effect van regen valt alleen over de afbeelding; niet splash of plas op de grond.

Fairy Dust

Het iMovie fairy dust effect weergegeven als gele deeltjes bewegen over het scherm bij de vorming van de bodem tot bovenkant. Deze sprankelende vuurballen bewegen over videobeelden. Gebruikers kunnen in het paneel ' effecten ', het centrale punt van waaruit het sprookje stof blijkt wijzigen. Aanpasbare schuifregelaars bepalen de richting van het effect en de lengte van de routes die zijn achtergelaten door de individuele stofdeeltjes.