Ik kan niet Sync een iPad

Ik kan niet Sync een iPad


Synchroniseren van je iPad moet instellen en back-up van het apparaat, alsmede over het toevoegen van uw iTunes-bibliotheken aan de iPad. Als uw iPad zal niet synchroniseren, is het meest voorkomende probleem verouderde software op uw computer. Andere problemen met zowel de hardware als de software kunnen echter invloed hebben op het synchronisatie proces.

Basisvereisten

U moet de computer van een Mac met Leopard (Mac OS 10,5) of later of een PC met Windows XP met Service Pack 2 of hoger te synchroniseren van je iPad. Als uw computer niet voldoet aan deze behoeften, moet u onze besturingssysteem wilt bijwerken. Ook moet u de meest recente versie van iTunes, die u gratis van Apple op uw Mac of Windows-PC downloaden kunt. Controleer op dat de iTunes downloadpagina voor specifieke huidige hardware- en softwarevereisten, deze voorschriften te werken met nieuwere versies van iTunes. Met iTunes up-to-date, moet u maken of Meld je aan bij uw iTunes-account op uw computer. Laat uw computer ingelogd gedurende het synchronisatieproces. U moet de zelfde iTunesrekening gebruiken op zowel op de iPad als op de computer.

Hardware-Interface

Uw iPad laden voordat u probeert te synchroniseren. ITunes kan zo lang als 30 minuten te erkennen van een iPad met een lage batterij, en van uw iPad gratis kan opraken voordat de synchronisatie voltooid, is dus het is best eerst het apparaat opladen. Gebruik het synchronisatiekabel die bij uw iPad en steek de stekker in een high-speed USB-poort rechtstreeks op de computer. Gebruik niet een SATA multifunctionele poort of een USB-hub of de poort op een extern apparaat. Als iTunes moeite met het herkennen van uw verbinding heeft, moet u alle andere USB- of Firewire-apparaten met uitzondering van de iPad en uw muis en toetsenbord loskoppelen als met behulp van een desktop.

Fundamentele correcties

Als uw iPad nog zal niet synchroniseren, probeer een andere USB-poort. Als dat niet werkt, kabel van de iPad uitschakelen en opnieuw starten zowel op de iPad als op de computer. Houd de knop "Slaap/wake" op de iPad en dan schuif je vinger over de schuifregelaar "Glijden aan de macht" wanneer lijkt het afsluiten van de iPad. Het weer inschakelen door de "slaap/kielzogknoop" voor een paar seconden ingedrukt. Schakel uw iPad volledig voordat u het op uw computer aansluit.

Geavanceerde Fix

Als uw iPad nog zal niet synchroniseren, volledig iTunes van de computer verwijderen en vervolgens opnieuw installeren. Een beschadigd bestand in iTunes kan synchronisatieproblemen veroorzaken. Als het is opgeslagen in een afzonderlijk bestand--gewoon verwijderen het iTunes-programma, zult u om het even welk van uw iTunes-media, niet verliezen. Op een PC, gebruikt het Windows Configuratiescherm te zoeken van Bonjour van Apple, Apple Device Manager, QuickTime en andere Apple programma en verwijderen deze zo goed; zij zal re-installeren met een nieuwe versie van iTunes. Op een Mac, het installeren van iTunes zal verwijdert alle nodige programma's. Wanneer u opnieuw installeert, zorg ervoor dat u de juiste versie. Windows 64-bits besturingssystemen vereisen een speciale versie van iTunes in plaats van de 32-bits versie, en uw browser kan niet automatisch de juiste versie geselecteerd. Probeer te synchroniseren van uw iPad na het opnieuw installeren van iTunes, dit zal de meeste synchronisatieproblemen te corrigeren.