Ik kan niet EXE-bestanden openen in Sircam

Als u vindt dat een uitvoerbaar bestand (.exe) kan niet worden geopend op uw computer, en ook Sircam op uw computer gemerkt hebben, hebt u het Sircam-virus. SirCam, schakelt onder andere dingen, bepaalde uitvoerbare bestanden geopend. U moet doorgaan met de nodige voorzichtigheid te positiebepaling naar de problematiek op uw computer. SirCam is een goed bekende virussen die worden verspreid via e-mail.

Over Sircam

SirCam spreads via e-mail, vaak met een e-mailbericht dat luidt: "Ik zend u dit bestand om uw advies," "Ik hoop dat je het bestand dat ik stuur je," "Ik hoop dat je kan me helpen met dit bestand die ik verzend" of "Dit is het bestand met de gegevens die u voor vragen."

Wat Sircam doet

SirCam hecht zich aan een document op uw computer en stuurt het willekeurig aan uw adresboek. Sircam verspreidt ook via onbeveiligde of kwetsbare computernetwerken. Zodra Sircam een computer is geïnfecteerd, zal bepaalde uitvoerbare bestanden stoppen met werken, die eventueel toepassingsbestanden.

Namen van het Virus

Symantec geeft het virus "W32. [email protected]". F-Secure titels het virus "Worm: W32 / Sircam." Sophos geeft het virus "W32/Sircam-A."

Verwijdering

Microsoft raadt een van twee verwijderingshulpmiddelen geproduceerd door Symantec of Trend Micro. Beide zal effectief wegnemen naar de virus. U moet downloaden naar de wegruiming gereedschap, start de computer opnieuw in de veilige modus (druk op "F8" als de PC start up) en voer vervolgens de removal tool. Start de computer normaal.