Hulpprogramma voor het bewerken van PDF 's

Adobe beschrijft haar Portable Document Format zoals gelijkaardig aan een opname van een bestand. Vanwege dit, moeten degenen die wensen om de bestanden te bewerken specifieke PDF-bewerkingsgereedschap gebruikt in plaats van algemene tekstverwerking software.

Functies

PDF editors kunnen de gebruiker voor het bewerken van Adobe PDF-documenten. Ze bieden de mogelijkheid de bewerken-elementen, zoals tekst, afbeeldingen, koppelingen en informatieve gegevens metagegevens genoemd. Sommige editors zijn optimaal voor het bewerken van kleine tekstfouten, zoals typefouten, terwijl anderen geschikt zijn voor het bewerken van grote brokken van het PDF-document.

Typen

Consumenten kunnen het oorspronkelijke PDF-programma, Adobe Acrobat Professional, gebruiken voor het bewerken van PDF-bestanden. Adobe Illustrator-software is ook geschikt voor het openen en wijzigen van PDF-bestanden. Gebruikers kunnen kiezen terts-verschijnende partij softwareoplossingen zoals Nitro PDF Professional of Infix PDF-editor ook.

Overwegingen

Sommige PDF-bewerkingsgereedschap werken op dezelfde manier tekstverwerking software; deze zorgen ervoor dat de gebruiker elementen---zoals tekst of afbeeldingen---wijzigen en andere elementen om hen heen (bekend als "opnieuw plaatsen"), aan te passen, zoals het geval met Infix. Adobe Acrobat heeft alleen echter beperkte ondersteuning voor reflow, waardoor het minder ideaal voor grotere wijzigingen.

Prijs

Veel PDF editors zijn beschikbaar om te proberen; de gebruiker moet echter de volledige versie voor voortzetting van de steun van alle functies van het programma kopen.