HTML aan XML-conversie Tools

HTML aan XML-conversie Tools


Hoewel lijken in uiterlijk en functie, is Web-based HyperText Markup Language of HTML niet hetzelfde als XML, of Extensible Markup Language. Als u een XML-ontwikkelaar bent of merkt dat je nodig om de inhoud van uw website scheiden van de presentatie, kunt u handmatig HTML-code converteren naar XML. Alternatief, kunt u zoeken naar een paar conversie tools die het werk automatisch doen, bespaart u tijd en stress.

HTML-naar-XML importeur

Software ontwerper Stylus Studio biedt een tool om HTML te converteren naar XML. Ontwikkelaars kunnen de importeur van de HTML-naar-XML downloaden en gratis gebruiken voor 15 dagen. Gebruikers kunnen bladeren en selecteer een enkel HTML-bestand te importeren. HTML-naar-XML importeur scheidt vervolgens de gegevens, of inhoud, opmaak van een presentatie of een stijl, markup. Het programma genereert een "XSLT-opmaakmodel met de pagina-indeling en een XML-bestand met de paginagegevens" uit de oorspronkelijke HTML input, in plaats van gebruikers handmatig veranderen van code en inhoud te scheiden. De meegeleverde editor kan gebruikers snel de statische HTML-inhoud van het bestand bekijken.

HTML Tidy

HTML Tidy is een freeware programma dat oorspronkelijk was bedoeld om slordige HTML opruimen, maar die u ook kunt gebruiken om HTML te converteren naar XML. HTML Tidy gebruiken om te converteren van HTML naar XML — bijvoorbeeld een bestand met de naam index.html—use uw opdracht terminal en voer:

tidy - asxhtml-numerieke < index.html > index.xml

Met behulp van HTML tidy kan nodig zijn een beetje meer tijd en bereiding op basis van gebruikers omdat het niet onmiddellijk een XSLT-opmaakmodel samen met het XML-document produceren. Sommige ontwikkelaars kunnen het niet erg het extra bestand schrijven. Beginnende gebruikers kunnen meer comfortabel met behulp van een andere methode om HTML te converteren naar XML.

Altova StyleVision 2010

StyleVision is een stylesheet ontwerper tool die een verscheidenheid van inhoud van het ene bestandstype naar het andere transformeert. HTML-pagina's van de XML-inhoud en vice versa, kan het produceren met slechts een paar klikken van de muis. Ontwikkelaars kunnen een gratis testversie van StyleVision van 30 dagen downloaden.

StyleVision zet een enkele HTML-document in meerdere documenten: een XML-bestand, een XSLT stylesheet en een XML-Schema. Naast dit produceert de Enterprise-versie van StyleVision stylesheets waarmee de HTML-inhoud, die nu XML-formulier, renderen in extra indelingen, waaronder RTF-, PDF- en Word 2007 +.

StyleVision is een krachtig programma dat veel opties voor de XML-ontwikkelaar heeft. Personen die volstaat het een gewoon HTML naar XML-conversiefunctie misschien liever software gericht op HTML naar XML-conversie die is een beetje eenvoudiger te gebruiken.