How to View and Delete Browsing History in Safari

Wanneer u een webpagina bekijkt, worden een record van de naam en locatie van Safari automatisch opgeslagen in de map geschiedenis doorbladeren. Dit kan een handige functie als u wilt terugkeren naar een webpagina die u eerder hebt bekeken. Ook kan het problematisch zijn in die zin dat andere gebruikers van uw computer kunnen bekijken van elke webpagina die u hebt bezocht. Vanwege dit, is Safari ingesteld om het makkelijk voor u te bekijken of te verwijderen van uw het doorbladeren geschiedenis, wanneer je maar wilt.

Instructies

Uw het doorbladeren geschiedenis bekijken

1

Open uw Safari zwemvlies grazen.

2

Klik op het menu Geschiedenis en houdt u de cursor. U ziet een lijst van de laatste 10 websites die u hebt bezocht, evenals datums uw het doorbladeren geschiedenis van voorgaande dagen.

3

Beweeg uw cursor over een van de datums om te bekijken de hele browsegeschiedenis van die dag. Houd ingedrukt uw cursor om Blader door de lijst met webpagina's.

4

Kijk door uw het doorbladeren geschiedenis om te vinden van pagina's die u zou willen opnieuw bezoeken.

Uw browsegeschiedenis verwijderen

5

Open Safari.

6

Ga naar het menu geschiedenis.

7

Kies 'Geschiedenis wissen' aan de onderkant van de trekkracht onderaan menu.

8

Herhaal indien nodig.

Tips & waarschuwingen

  • Safari 2.0 gratis downloaden op Apple online downloads-pagina (zie bronnen hieronder).
  • De nieuwste versie van Safari werkt alleen op computers die worden uitgevoerd op het besturingssysteem van de Tiger (10.4). Voor maximale prestaties adviseert Apple ook dat u ten minste 3 GB vrije ruimte op de vaste schijf hebt.
  • Voor extra beveiliging kunnen Safari gebruikers de Private Browsing-functie inschakelen. Hierdoor Safari weten niet op te slaan van een record van uw het doorbladeren geschiedenis of geen cookies die kunnen worden aangeboden door andere sites.
  • Voor extra hulp en begeleiding gebruiken van Safari, ga naar het online discussieforum van de Safari te praten en vragen te stellen aan andere gebruikers (zie bronnen hieronder).
  • Deze gids is speciaal geschreven voor Safari 2.0 en kan niet van toepassing op eerdere versies van de webbrowser.
  • Als uw browsegeschiedenis verwijdert geen cookies die kunnen zijn opgeslagen op uw computer als gevolg van het navigeren naar die sites niet.