How to Use Strict in Perl

De programmeertaal Perl heeft een ingebouwd mechanisme voor het beperken van onveilige programmering praktijken. Dit mechanisme heet "strikte." Het kan u helpen bouwen meer robuuste toepassingen, omdat het raadt u om veilig codering praktijk te volgen. Wanneer u gebruikt "streng", wordt een fout gegenereerd wanneer u een onveilige symbolische referentie of zwart variabele gebruiken, of onjuist gebruik van een id. Met behulp van de "streng" mechanisme, kunt u veel voorkomende fouten elimineren door de handhaving van goede coding practices.

Instructies

1

Maak een nieuw tekstbestand met behulp van een tekstverwerker zoals NotePad. Sla het bestand met de extensie ".plx".

2

Af te dwingen strikte symbolische verwijzingen. Als u symbolische verwijzingen in uw code gebruiken, wordt een fout gegenereerd. Een symbolische verwijzing is een verwijzing die is gemaakt van een waarde die niet is gedefinieerd als een verwijzing. Dit kan problemen veroorzaken wanneer uw code verwacht iets dat is gedefinieerd als een verwijzing, maar in plaats daarvan ontvangt van een symbolische referentie. Als u wilt maken een fout telkens als symbolische referenties worden gebruikt, typt u het volgende bij de bovenkant van het tekstbestand:

gebruik van strikte refs;

3

Af te dwingen strikte variabele toegang. Dit genereert een fout als een variabele wordt benaderd dat was niet goed verklaard of volledig gekwalificeerd. Met behulp van strikte variabele access, moet u uw variabelen volledig kan worden gekwalificeerd. In Perl kunnen variabelen behoren tot de lokale broncode of een pakket van broncode. Een lokale variabele en de variabele van een pakket kunnen dezelfde naam hebben. U kunt oplossen door welke variabele is die, moeten zij worden gekwalificeerd. Strikte variabele afgedwongen kwalificatie van alle gebruikte variabelen. Als u wilt dat deze instelling inschakelt, typt u het volgende:

gebruik van strikte vars;

4

Forceer strikte subroutine id gebruik. Subroutines zijn toegankelijk met een kale woord id, wat betekent dat u typt u de naam van een subroutine om toegang te krijgen. Andere elementen van Perl id ook gebruiken, maar zij moeten worden gekwalificeerd met offertes of symbolen. Doordat de strikte subroutine id gebruiken, kunt u een mogelijke fout waar u een subroutine aanroepen wanneer u wilde noemen iets anders volledig elimineren. Als u wilt afdwingen dat, typt u het volgende:

gebruik van strikte subs;

5

Verklaar dat u wilt afdwingen dat alle van de bovenstaande beperkingen met één regel in plaats van drie. Typ de volgende instructie aan de bovenkant van het tekstbestand gebruiken de "strikte" mechanisme:

Gebruik streng;