How to Use ClamAV With Postfix

How to Use ClamAV With Postfix


Postfix is een e-mail serverprogramma ontworpen om te draaien op Unix en Linux e-mail serversystemen. Postfix zelf heet een "transport layer"-programma, wat betekent dat het alleen met andere servers via het Internet communiceert om een e-mailbericht van de oorsprong naar de bestemming. Postfix zelf niet e-mailberichten op virussen gecontroleerd. Met ClamAV geïnstalleerd op dezelfde computer als Postfix, zal de e-mail worden verzonden aan ClamAV te worden gecontroleerd, keerde terug naar Postfix en vervolgens verzonden als het is vrij van virussen. Configuratiebestanden moeten worden aangepast voor dit te laten werken.

Instructies

1

Controleer zowel de Postfix en ClamAV websites om te verifiëren dat u de meest recente versies van de twee programma's geïnstalleerd hebben.

2

Toegankelijk te terminal venster. Log in als beheerder en wisseling woninggids voor naar/etc. met de volgende opdracht: "cd/etc".

3

Voer "vi clamsmtpd.conf" achter de opdrachtprompt om het bestand clamsmptd te openen. Scroll naar beneden totdat u de regel die begint met OutAddress komen." Het nummer dat bij "10026" na het wijzigen. Zoek naar "127.0.0.1:10026" en "10026" omzetten "10025". Sla het bestand op en sluit de teksteditor vi. Type ": wq" en druk op "Enter".

4

Voer in "cd postfix" en typ "vi main.cf" de belangrijkste postfix configuratiebestand met vi te openen. Ga naar het einde van het bestand en voer de volgende twee nieuwe regels: "content_filter = scan: 127.0.0.1:10025" en "receive_override_options = no_address_mappings". Sla het bestand op en sluit vi.

5

Type "vi master.cf" open de meester configuratiebestand terwijl de resterende in de/etc / postfix directory. Voer een nieuwe ClamAV viruscontrole recept in het einde van het bestand. Aangezien ClamAV recepten kunnen 20 lange lijnen of meer, recepten Kopieer en plak ze in het bestand in vi. Zodra het recept is toegevoegd aan de onderkant van de master.cf bestand, opslaan en verlaat vi.

6

Start opnieuw op zowel Postfix en ClamAV voor uw nieuwe configuratiebestanden om te worden geladen en beginnen te werken. Voer "sudo /etc/init.d/clamsmtpd restart" opnieuw op te starten van ClamAV en "sudo /etc/init.d/postfix herstarten" opnieuw op te starten van Postfix.

7

"Sudo freshclam" in verlenen aan terminal regelmatig bij te werken de ClamAV virusdefinities. De update eenmaal week minimaal uitvoeren zodat de nieuwste virussen kunnen worden gevangen en vernietigd door ClamAV op uw server.

Tips & waarschuwingen

  • Maken een cron-taak die freshclam eenmaal per week wordt uitgevoerd als u liever de virusdefinities automatisch worden bijgewerkt.