How to Uninstall WMP 11 & installeren WMP 10

Windows Media Player 11 is de meest recente versie van Windows Media Player voor Windows XP gebruikers beschikbaar. Net als andere updates voor Windows XP, is Windows Media Player 11 geïnstalleerd via de Windows Update-programma. Als u liever Windows Media Player 10 naar Windows Media Player 11, kunt u terugdraaien naar de vorige versie door het verwijderen van Windows Media Player 11 software van uw computer. Windows Media Player 10 ondersteunt alleen Windows XP, zodat u kan niet van Windows Media Player 11 downgrade als u van een nieuwere Windows-besturingssysteem gebruikmaakt.

Instructies

1

Koppel alle draagbare mediaspelers aangesloten op uw computer.

2

Klik op "Start", "Control Panel" en klik vervolgens op "Toevoegen of wegnemen programma" in het venster Configuratiescherm.

3

Selecteer "Windows Mediaplayer 11" in de lijst van geïnstalleerde programma's en klik op "verwijderen". Als u niet ziet, klikt u op het selectievakje "Updates weergeven" aan de bovenkant van het venster en kijk daarvoor onder de kop "Windows XP - Software Updates".

4

Klik op "OK" in beide bevestiging dialoogvenster windows.

5

Klik op 'Opnieuw opstarten' nadat Windows is voltooid terugdraaien van Windows Media Player 11.

6

Klik op "Start", "Control Panel" en klik vervolgens op "Toevoegen of wegnemen programma" nadat de computer opnieuw is opgestart.

7

Selecteer "Windows Media Format 11 Runtime" in de lijst met geïnstalleerde software en klik op "Verwijderen". Als u het niet ziet, klikt u op het selectievakje "Updates weergeven" aan de bovenkant van het venster "Toevoegen of wegnemen programma" en kijk daarvoor onder het kopje "Windows XP - Software Updates".

8

Klik op "OK" in het venster van het dialoogvenster bevestiging.

9

Klik om te plaatsen een vinkje in het selectievakje in het venster "Wilt u doorgaan met het terugdraaien?" voort te zetten en klik vervolgens op 'OK'.

10

Klik op 'Opnieuw opstarten' als het herstelproces voltooid is.

11

Klik op "Start", "Control Panel" en klik vervolgens op "Toevoegen of wegnemen programma" nadat de computer opnieuw wordt opgestart.

12

Selecteer "Microsoft User-Mode Driver Framework featurepack 1.0.0" in de lijst en klik op "Verwijderen".

13

Klik op "Next" in het programmavenster van "De Wizard van de verwijdering van de Update van de Software" die wordt weergegeven om te beginnen met het verwijderen van het stuurprogramma kader. Klik op "Finish" wanneer er een bericht verschijnt zeggen dat de software is verwijderd. Windows Media Player 10 is voortaan de versie van Windows Media Player die beschikbaar is op uw computer.

Tips & waarschuwingen

  • U kan niet terugkeren naar Windows Media Player 10 als de verborgen map "$NtUninstallwmp11$" werd verwijderd van uw computer. Als deze map is verwijderd van uw computer, was het waarschijnlijk gedaan door derden computersoftware schoonmaak.