How to Turn Off automatische instelling voor Device Driver IRQ-in Windows Vista

Een IRQ in computertechnologie is een "interrupt request" verzonden via een genummerde kanaal van een apparaat geïnstalleerd op het computersysteem met de CPU met het oog op de aanvragen van de CPU-verwerkingstijd voor het apparaat. De meeste computers zijn nu geconfigureerd voor het automatisch beheren en toewijzen van IRQ nummers. Nochtans, hebt u een Microsoft Windows Vista-computer met oudere hardware geïnstalleerd, wellicht handmatig een IRQ-nummer is toegewezen aan het apparaat.

Instructies

1

Klik op de knop "Start", met de rechtermuisknop op "Computer" en kies "Beheren" in het menu dat verschijnt. Klik op de optie van de "Apparaatbeheer" in het linkerdeelvenster van het venster "Computerbeheer" dat verschijnt.

2

Klik op het menu "Beeld" en selecteer vervolgens het item "Bronnen op type". Klik op de vermelding "IRQ" om uit te breiden van de selectie.

3

Blader door de lijst met apparaten die de IRQ-rubriek aan de rechterzijde van het venster. Zoek het apparaat dat een handmatige configuratie van de IRQ vereist en dubbelklik op het apparaat. Het apparaat "Eigenschappen" venster wordt weergegeven.

4

Selecteer het tabblad "Bronnen", en schakel vervolgens het selectievakje "Automatische instellingen gebruiken". Dubbelklik op het item van de "IRQ" bevindt zich in het vak "Instellingen", en wijzig de IRQ IRQ die niet in strijd is met een ander apparaat zoals weergegeven in het onderste gedeelte van het venster. Druk op de toets "Enter" en klik vervolgens op de knop "OK" om het plaatsen te bewaren.