How to Test SMTP SSL

How to Test SMTP SSL


Wanneer onbeveiligde gegevens wordt verzonden via het web, kunnen hackers Zie precies wat u verzendt. Het gaat hierbij om gebruikersnamen en wachtwoorden. De Secure Sockets Layer (SSL) biedt een methode voor het verzenden van gegevens veilig via het web. Één vorm van gebruik van deze technologie is het beveiligen van uw persoonlijke gegevens bij het verzenden van e-mailberichten vanaf een externe client. Aangezien u uw gebruikersnaam en wachtwoord te verzenden van een SMTP-server moet voor het verzenden van een e-mail vanaf een externe client, SMTP SSL staat toe u om dit te doen zonder deze informatie voor iedereen die naar het zoekt. Testen is een eenvoudig proces.

Instructies

1

Open uw externe e-mailcliënt, en ga naar de instellingen van uw account. Afhankelijk van uw e-mailclient moet dit onder het menu "Edit" of "Tools".

2

Klik dan op de vermelding voor 'SMTP Server' en klik op de knop 'Bewerken'.

3

Kijk naar de SMTP-server en zorg ervoor dat het het juiste adres. Dit zal meestal SMTP.your-e-mail-domein-name.com. Neem contact op met uw e-mailprovider van documentatie of uw bedrijf de IT-afdeling om te controleren of van het adres.

4

Selecteer "SSL" als uw verbinding optie onder de sectie 'Security and Authentication'. De exacte naam zal variëren van e-mailcliënt om e-mail client, dus kijk voor de onderlinge aanpassing van het term. De meeste SMTP-SSL-verbindingen gebruiken een normale wachtwoord, dus deze optie te selecteren, tenzij u verteld om het anders te doen door uw IT-afdeling.

5

Vul uw e-mail gebruikersnaam in het veld "Gebruikersnaam".

6

Uw instellingen opslaan en terug te keren naar het hoofdscherm van uw e-mailclient. Stel een e-mail op om het even welk onderworpen aan elke geadresseerde en verzend het.

7

Ga uw wachtwoord voor de virtuele SMTP-server wanneer u wordt gevraagd om dit te doen. Als uw bericht normaal verzendt, vervolgens werkt uw SMTP-SSL-verbinding goed. Zo niet, Controleer of u de bovenstaande informatie en instellingen ingevoerd correct. Als al deze juist zijn en het nog steeds niet verzenden, neem contact op met uw SMTP-server de IT afdeling.