How to Start Windows XP in standaardmodus & VGA-modus

Microsoft Windows XP bevat verschillende opstartopties beschikbaar bij het opstarten. Twee van deze opties zijn standaardmodus en VGA-modus. Standaardmodus is hetzelfde als het normaal opstarten van de computer. VGA-modus ladingen een standaardvideostuurprogramma met resolutie 640 x 480. Gebruik deze modus wanneer u vermoedt dat een video compatibiliteitsprobleem voor stuurprogramma of monitor problemen veroorzaakt. Enkele van de andere opstartopties zijn veilige modus, laatste bekende juiste configuratie en logboekregistratie voor opstartprocedure inschakelen. Deze modi zijn bedoeld voor het oplossen van problemen.

Instructies

1

Klik op de "Start" knop, "Computer uitschakelen" en "Start" om de computer opnieuw te starten.

2

Druk op "F8" zodra het computer-BIOS-bericht verdwijnt. Dit is een tekst gebaseerde scherm met informatie over de hardware van de computer.

3

Gebruik de pijltoetsen om te selecteren "VGA-modus inschakelen" en druk op "Enter" om te beginnen met de computer in VGA-modus.

4

Gebruik de pijltoetsen om te selecteren "Start Windows normaal" en druk op "Enter" om te beginnen met de computer in de standaardmodus.

Tips & waarschuwingen

  • De "F8"-toets moet worden ingedrukt voordat Windows begint te laden. Probeer het herhaaldelijk te drukken als u problemen bij het verkrijgen van de opstartopties scherm ondervindt te verschijnen voordat Windows wordt geladen.