How to Set Up Windows Vista om bestanden te delen

Windows Vista kunt u bestanden delen met andere computers op het lokale netwerk. Er zijn twee verschillende methoden voor het delen van bestanden met andere netwerkgebruikers. U kunt mappen worden gedeeld met bepaalde gebruikers en beslissen op basis van per map bestandsmachtigingen wie toegang heeft tot de map en wat die ze in de map hebben instellen. U kunt ook mappen en bestanden kopiƫren naar de openbare map op de computer. Bestanden in de openbare map kunnen worden toegankelijk voor iedereen in uw lokale netwerk.

Instructies

Specifieke mappen delen

1

Open Windows Verkenner. Navigeer naar de map die u wilt delen en klik eenmaal om het te markeren. Klik op "Delen" op de werkbalk.

2

Klik op het drop-down menu om te selecteren van een gebruiker die u wilt delen van de map in het venster 'Bestandsdeling' en klik op "Toevoegen".

3

Klik op "Nieuwe gebruiker aanmaken", en "Een andere Account beheren" als de gebruiker beschikt niet over een account op uw computer. Klik op "nieuwe Account maken A," Typ de naam van de gebruiker in het tekstvak 'Nieuwe accountnaam' en klik op de "standaardgebruiker" of "Administrator" radio knop Selecteer het accounttype. Klik op 'Maak Account'.

4

Klik op de pijl "Down" onder 'Machtigingsniveau' en selecteer een machtigingsniveau voor de gebruiker. "Reader" kan toegang tot bestanden, maar kan toevoegen, wijzigen of verwijderen van bestanden. 'Contributor' kunt weergeven en toevoegen van bestanden, maar kan alleen bestanden wijzigen of verwijderen die hij heeft gestoken in de map. "Mede-eigenaar" kunt toevoegen, wijzigen of verwijderen van bestanden in de gedeelde map.

5

Klik op 'Deel'. U ontvangt een bevestiging dat de map wordt gedeeld. Klik op "Done".

De openbare map delen

6

Open het Configuratiescherm. Klik op "Netwerk en Internet," dan "netwerk en Sharing Center."

7

Klik op "Openbare mappen delen." Kies het machtigingsniveau voor de openbare map. U kunt toestaan dat iemand op het lokale netwerk te openen van bestanden in de openbare map of laten openen, wijzigen en maken van documenten in de openbare map.

8

Klik op "Apply".