How to Set Up PowerPoint voor een kerk

How to Set Up PowerPoint voor een kerk


Technologie is op de stijging van de hedendaagse kerken. Het gebruik van PowerPoint software voor presentaties groeit. Kerken zijn nu met behulp van PowerPoint-presentaties te presenteren van de belangrijkste punten van preken, om te laten zien de woorden van lof en aanbidding nummers, en kerk aankondigingen en gebed verzoeken weergeven. Als onderdeel van een beeldscherm maakt PowerPoint het makkelijker voor de leden van de kerk te leren en samen te aanbidden. Het elimineert ook de behoefte aan papier afval geproduceerd door bulletins en hand-outs.

Instructies

1

Koop en installeer de software van PowerPoint op de computer van uw kerk. Volg de aanwijzingen om goed te downloaden en de software activeren.

2

De software niet openen door te dubbelklikken op het pictogram van PowerPoint, of door met de rechtermuisknop op het pictogram en de optie die luidt "Open." Het programma wordt geopend en een lege dia verschijnt op het scherm.

3

Klik op het gedeelte van de lege dia met de tekst "Klik om titel toevoegen." Typ de titel van de dia. Klik op het gedeelte van de dia met de tekst "Klik om een ondertitel toe te voegen." Typ een ondertitel indien nodig. De "ctrl"-toets op het toetsenbord van de computer en de hit "N"-toets tegelijkertijd ingedrukt. Hiermee maakt u een nieuwe dia, die ook leeg zullen. Of, als u een andere dia wilt, klik op de tab die luidt "home" op het deel van de linkerbovenhoek van het scherm, klik op het tabblad dat zegt "nieuwe dia."

4

Inhoud toevoegen aan uw PowerPoint-presentatie door te klikken op de secties die lezen "Klik om titel toevoegen" en "Voeg klikken lichaam." In deze secties, typt u geschikte titels en inhoud zoals aanbidding nummers, preek punten, bijbelverzen of foto-diapresentaties. Als u niet dat een titel op dat dia wilt, negeren het tekstvak met de tekst "Klik als titel wilt toevoegen."

5

Klik op het tabblad in het bovenste gedeelte van het scherm dat wordt gelezen "Ontwerp" om de pagina-indeling van uw presentatie, de kleuren en lettertypen die worden gebruikt en de achtergrond van uw dia's te wijzigen. Sla uw PowerPoint presentatie door te klikken op het tabblad "bestand" en vervolgens te klikken op het tabblad dat leest leest "save as." Naam u presentatie wanneer gevraagd en kies de locatie waar u bevalt opgeslagen en klik vervolgens op het tabblad "ok."

6

Haak een projector met een RGB-kabel van de computer. Kies een locatie voor het projectiescherm, wijzen de projector naar het scherm en de projector inschakelen. De beelden op het projectorscherm aanpassen door het bewegen van de projector dichter of verder van het scherm, verheffen of het centreren. Beelden kunnen ook worden aangepast via de instellingen van de projector.

7

Klik op het tabblad van de "slide show" op uw PowerPoint-programma uit het bovenste gedeelte van het scherm. Selecteer beide start de diavoorstelling van de "huidige dia" of "vanaf het begin." U kunt ook "uitzending dia show" of een "aangepaste diavoorstelling." De eenvoudigste methode is om te kiezen of het tabblad "na huidige dia" of "vanaf het begin." Klik door de dia door op de toets pijl-rechts op het toetsenbord of via de afstandsbediening van projector.