How to Set Up mokka VNCMokka VNC is een remote desktop bekijken en controle client die het populaire VNC Internet-protocol gebruikt. Het is ontworpen voor en draait op mobiele platforms, met inbegrip van Android, Blackberry OS, Apple's iOS en Windows Mobile. Als een clienttoepassing kunt mokka VNC u verbinding maken met een extern VNC-server en het bureaublad beheren alsof u fysiek er gewoon achter zit. Zoals mobiele netwerken zijn toegenomen in snelheid, de bruikbaarheid en de gebruikerservaring is verbeterd, maar er is nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid vertraging tijdens het gebruik van VNC via een mobiele verbinding.

Instructies

iPhone

1

Lancering van de iPhone App Store en zoek naar "mokka VNC." Er zijn twee opties, de Lite versie, die een trial versie of de volledige, betaalde toepassing is. Installeren welke een best bij u past. U kunt altijd upgraden de Lite versie later desgewenst.

2

Lanceer de mokka VNC-toepassing en tik op de "Connect" knop in de rechterbovenhoek van uw scherm.

3

Voer uw VNC-server hostnaam of IP-adres en het poortnummer alsmede wachtwoord nodig om te verifiëren. Geef eventueel een alias voor deze verbinding.

4

Tik op de "Connect" opnieuw te verbinden met de VNC-server.

Androïde

5

Lancering van de Android Market op je telefoon en zoek naar "Mokka VNC" of bezoek de website van Android OTA downloaden in uw mobiele browser (zie bronnen). Download en installeer mokka VNC voor Android.

6

De mokka VNC-toepassing start door te tikken op het in de App-Drawer. Tik op de "Connect" knop in de linkerbenedenhoek van het scherm.

7

Voer uw VNC-server hostnaam of IP-adres en het poortnummer alsmede wachtwoord nodig om te verifiëren. Geef eventueel een alias voor deze verbinding.

8

Tik op "OK" om te starten de verbinding met de VNC-server.

BlackBerry

9

Start uw BlackBerry mobiele webbrowser en navigeer naar de BlackBerry OTA-downloadpagina (zie bronnen). Download en installeer de toepassing.

10

Start de mokka VNC-toepassing op uw BlackBerry-telefoon. Scroll naar beneden naar de optie "Nieuwe" Markeer en selecteer het een nieuwe verbinding maken.

11

Voer uw VNC-server hostnaam of IP-adres en het poortnummer alsmede wachtwoord nodig om te verifiëren. Kies van welk netwerk u zou willen gebruiken om te verbinden met deze server VNC: Wi-Fi, MDS (BlackBerry server) of TCPIP. Geef eventueel een alias voor deze verbinding.

12

Gebruik uw menuknop om te slaan van het verbindingsprofiel. Selecteer het verbindingsprofiel van het belangrijkste scherm en kies 'Verbind' om de verbinding te maken met de VNC-server.

Windows Mobile

13

Download en installeer de .NET Compact Framework 2.0 van het Microsoft Download Center (zie bronnen). Start de mobiele webbrowser van uw telefoon en navigeert u naar de downloadpagina voor MochaSoft VNC Client voor Windows Mobile (zie bronnen). Er zijn twee versies, een voor telefoons met een touchscreen en een voor mensen zonder. Download en installeer de juiste versie voor uw telefoon.

14

Start de mokka VNC-toepassing van "Programma's"-menu van uw telefoon. Selecteer de optie "Connections" in het menu en onder netwerk Vink de optie 'Instellingen automatisch detecteren' tenzij u wilt uw VNC-verbinding via een specifiek netwerk afdwingen.

15

Selecteer "Load Session" uit het menu en voer uw VNC-server hostnaam of IP-adres en het poortnummer alsmede wachtwoord nodig om te verifiëren. Geef eventueel een alias voor deze verbinding.

16

Tik op de "Connect" knop om te starten van de verbinding met de VNC-server.