How to Set Up een Web Hosting Server met Windows XPDe mogelijkheid tot het maken van een web-hosting server is niet een alom bekende functie van Windows XP. Dit is een ingebouwde functie die u kunt gebruiken met de meeste computers met Windows XP. Internet Information Services is een programma dat kan worden geïnstalleerd met behulp van een Windows XP installatieschijf en zal u toelaten om het hosten van een website met behulp van uw computer. U moet vertrouwd zijn met de netwerken en websites voor het uitvoeren van dit project. Je router moet worden geconfigureerd om vooruit webverkeer naar de computer waarop de server wordt uitgevoerd, zodat mensen toegang krijgen het via het Internet tot kunnen.

Instructies

1

Klik op "Start" en vervolgens "Control panel," 'Network and Internet connections' en 'Netwerkverbindingen'. Klik met de rechtermuisknop de netwerkadapter die verbinding tussen uw computer en Internet en kies "Eigenschappen."

2

Scroll omlaag naar "Internet Protocol (TCP/IP)," Selecteer het en klik op 'Eigenschappen'. Klik op "Gebruik de volgende IP-adres."

3

Druk op de toetsen "Windows" en "R". Typ "cmd" en druk op "Enter". Type "ipconfig/all."

4

Voer het IP-adres, subnetmasker en gateway vermeld voor de verbinding in het venster "Eigenschappen Internet Protocol (TCP/IP)" en klik tweemaal op "OK".

5

Uw Windows XP-installatie-schijf in de computer plaatst. Klik op "Start" en vervolgens "Control panel," "Programma's toevoegen of verwijderen" en "Toevoegen/verwijderen Windows-onderdelen."

6

Klik op het selectievakje links van "Internet Information Services (IIS)" en klik "Volgende". Wachten op de installatie te voltooien en klik op "Finish".

7

Klik op "Start", vervolgens "Control panel", "Prestaties en onderhoud," "Systeembeheer" en "Internet Information Services." Klik op het plusteken links van de computernaam en de "Websites". Dit is het beheerprogramma voor Internet Information Services, en de standaardwebsite wordt hier weergegeven.

8

Een website-ontwerpprogramma gebruiken om uw website te maken, of de code zelf. De website voor "C:\Inetpub\wwwroot" op uw computer te kopiëren.

9

Open uw webbrowser en opent u de site van de configuratie voor uw router. De log-in informatie kan worden gevonden in de documentatie van de router. Ga naar de poort forwarding opties en forward de poort 80 naar het IP-adres van uw computer.

10

Noteer het externe IP-adres gegeven voor de router in de configuratie. Dit adres gebruiken voor toegang tot uw site van het Internet.