How to Set Up een VLAN in Cisco

Opzetten van een Virtual Local Area Network (VLAN) op een Cisco-switch is een eenvoudige taak. VLAN's worden gemaakt om te scheiden van netwerkverkeer. Bijvoorbeeld, wilt niet per se u alle van de apparaten die zijn aangesloten op een switch om te kunnen communiceren. VLAN's ook elimineren de noodzaak voor meerdere apparaten en ze kunnen worden geconfigureerd op de vlieg, zelfs als de apparaten zijn actief verbonden met hen. Dit maakt VLAN's uiterst flexibel en nuttig in een actieve business omgeving.

Instructies

1

Meld u aan bij uw Cisco-apparaat.

2

Type "nl" en druk op "Enter" om administratieve functies op het apparaat.

3

Typ "set vtp domeinserver cisco-modus" en druk op "Enter".

4

Typ "Toon vlan" en druk op "Enter". U ziet nu de informatie met betrekking tot alle VLAN's. Alle beschikbare poorten weergegeven onder VLAN 1, die is opgenomen als de standaard, in de vorm van "0/1-12" of iets dergelijks. Neem nota van die poorten beschikbaar zijn.

5

Typ "set vlan 2 0/1-6" en druk op "Enter". Dit maakt van VLAN-2 en 1 t/m 6 poorten toewijzen aan het. U kunt welke poorten u wilt toewijzen. Als u verwijderen van de poorten van een VLAN wilt, gebruik gewoon dezelfde opdracht toewijzen van hen terug naar VLAN 1.

6

Typ "set vlan 2 naam vlanname" "vlanname" is de naam waar u zou willen toewijzen aan de VLAN. Druk op "Enter".

7

Duidelijk een VLAN van de toegewezen poorten door te typen "duidelijk vlan #" waarbij "#" het nummer van het VLAN worden gewist is. Druk op "Enter".