How to Set Up een gemakkelijk Mailing lijst

How to Set Up een gemakkelijk Mailing lijst


Een verzendlijst is een verzameling van namen en adressen. Maken en ordenen van e-maillijsten, zodat de afzender hetzelfde bericht naar meerdere ontvangers op hetzelfde moment verzenden kan. De meeste e-mailprogramma's ondersteunen oprichting van mailing lijsten, ook wel genoemd "groepen", die u bewerken kunt, toevoegen of verwijderen van geadresseerden.

Instructies

Hotmail Mail lijst instellen

1

Maak van een e-mailaccount op Hotmail.com, of open een bestaande e-mailaccount. Klik op de link 'contactlijst' aan de linkerkant van de pagina. Contactpersonen in uw adressenlijst bewerken door toe te voegen, te corrigeren of te verwijderen van e-mail contacten om redundante adressen te verwijderen of om spelling te corrigeren. (Zie referentie 1)

2

Klik op "Categorie├źn." Selecteer "Nieuwe categorie" in het menu een lijst van e-mailadressen die u groepeert zal maken. Typ een naam voor de categorie (of groep) in het desbetreffende vak op de pagina. (Zie referentie 1)

3

Geef de namen en e-mailadressen uit uw lijst met contactpersonen die u in de nieuwe categorie (of groep opnemen zal). Wanneer u leden hebt toegevoegd aan de categorie, klik op "Opslaan". (Zie referentie 1)

Outlook 2010 E-mail lijst Set Up

4

Open Outlook 2010. Log in op uw e-mailaccount. Klik op "Address Book" te openen van een lijst met alle contactpersonen van de e-mail. (Zie referentie 2)

5

Klik op de link voor "Contacts." Klik op het menu "Bestand" aan de bovenkant van de pagina. Selecteer "Nieuwe Entry" uit het drop down menu onder "Bestand". (Zie referentie 2)

6

Selecteer "Nieuwe contactgroep" onder "Boekingssoort." Klik op "In The Contacts" onder de optie "Zet dit bericht." Klik op 'OK'. (Zie referentie 2)

7

Typ een naam voor de nieuwe lijst. Klik op "Leden selecteren" om te contactpersonen vanuit uw adresboek toevoegen. Klik op "Opslaan en sluiten" de nieuwe e-mail distributielijst wil opslaan. (Zie referentie 2)

Yahoo! Mail lijst instellen

8

Open uw Yahoo!-e-mailaccount. Klik op "Contacten". Selecteer "Categorie toevoegen" op de werkbalk die wordt weergegeven. (Zie referentie 3)

9

Typ een naam voor de lijst met contactpersonen. Klik op "Opslaan". Terug te keren naar uw e-mail lijst met contactpersonen door te klikken op 'Contactpersonen'. (Zie referentie 3)

10

Selecteer de contactpersonen toe te voegen aan de e-maillijst door het controleren van het vak aan de linkerkant van elk e-mailadres in uw lijst met contactpersonen. Klik op "Toevoegen aan categorie" aan de rechterkant van de pagina. Vink het selectievakje naast de categorie die u hebt gemaakt. Klik op "Done" om de contacten toevoegen aan de lijst. (Zie referentie 3)

Tips & waarschuwingen

  • Toewijzen een groep, categorie of lijst aan nieuwe contactpersonen wanneer ze worden toegevoegd aan uw e-mailaccount.
  • Spam niet uw e-mail lijsten. Lees uw e-mail account bepalingen van dienst inzake spam voordat u begint met het versturen van nieuwsbrieven, aankondigingen of groep mailings.