How to Set Up een back-upserver

How to Set Up een back-upserver


Ongeacht of u in een bedrijf of een huiselijke omgeving werkt, kunt u een back-up server veilig-Houd uw belangrijke gegevens. Het opzetten van uw eigen server kunt u geld te besparen en hebben precies wat u nodig hebt. De server die u bouwen hoeft niet duur te zijn of krachtige. U kunt een energiebesparende, goedkope processor voor het aandrijven van de server, evenals een grote harde schijf in de configuratie van de RAID (Redundant Array van goedkope schijven) om gegevensverlies te voorkomen.

Instructies

Hardware

1

Uiteengezet van de hardware op een tafel en beginnen met het moederbord.

2

Open de hendels aan de zijkant van het geheugenslot door het duwen van hen naar buiten. Invoegen van de MemoryStick, ervoor te zorgen dat de gleuf op de MemoryStick wordt uitgelijnd met de tong tegen het geheugenslot. Druk naar beneden totdat het "clicks" en de hendels klink op de kant van de MemoryStick.

3

Open de aanvraag met de Phillips schroevendraaier. Plaats de achterplaat voorzien van uw moederbord en tik het zachtjes totdat het sloten op zijn plaats. Verlaag het moederbord, uitlijnen van de aansluitingen met het gat in de achterplaat en veilig met de schroeven voorzien van het geval.

4

Schroef de achterste tong die overeenkomt met de poort waar u wilt sluit de RAID-kaart. Plaats de RAID-kaart en veilig op de zaak met een schroef.

5

Invoegen van de harde schijven aan de harde schijf laden en hen veilig met schroeven.

6

Verbinden met de stroomkabel uit het stopcontact haalt de moederbord en harde schijven. Gebruik de SATA-kabels die meegeleverd bij de harde schijven of RAID kaart aan te sluiten van de harde schijf op de RAID-kaart en het opstartstation op het moederbord. De zaak kabels verbinden met het moederbord de richtlijnen in de handleiding van het moederbord.

7

De CD/DVD-station verbinden met het moederbord of wachten op de server moeten worden geassembleerd en sluit de externe CD/DVD-station op een USB-poort.

8

Sluit de melding en het verbinden van de scherm, de voedingskabel, de muis en het toetsenbord. Schakel de computer in en plaats de installatie-CD.

Software

9

Druk op "Enter" of volg de onscreen instructies om de installatieproces te starten.

10

Voer de taal van het toetsenbord dat u gaat gebruiken en de taal van het besturingssysteem zelf.

11

Voer de netwerkinformatie, datum en tijd, root-wachtwoord, gebruikers, enz., na de instructies op het scherm.

12

Wanneer u wordt gevraagd wat de computer zal worden gebruikt, krijgt u twee opties; Desktop of server. Kies "server". Controleer zowel de SAMBA en Webmin zodat hun installatie. Laat de wizard het besturingssysteem installeren.

13

Open een terminal. Inloggen op Linux en typ "ifconfig." Noteer het IP-adres op het scherm weergegeven. Type "/ etc/webmin/start" om te beginnen met Webmin.

14

Ga naar een andere computer is verbonden met de hetzelfde netwerk en type "IP_Address:10000" waar IP-adres is het adres dat u zojuist hebt opgeschreven.

15

Ga online naar "Linux RAID" op Webmin (zie bronnen) en vervolgens configureren van een RAID-schijf. Ga naar 'Samba deel' op Webmin (zie bronnen) en maak vervolgens de share die u wilt gebruiken.

Tips & waarschuwingen

  • Hebt u een Windows-systeem, wellicht Windows Home Server en zijn meestal geautomatiseerde vermogen voor backup en opslag interessant ondanks de prijs.
  • Webmin configureren zodat alleen u of andere betrouwbare mensen toegang tot het hebben. De Webmin gebruiker zal zitten kundig voor alles op de server wijzigen en kinderen mogen niet op het systeem aansluiten.