How to Run EXE-bestanden op Vista

EXE-extensiebestanden zijn voorkomende soorten van uitvoerbare bestanden, vaak geassocieerd met computers waarop het Windows-besturingssysteem wordt uitgevoerd. Helaas, zoals aangegeven op de website van de File Extension Database, "het is onmogelijk te zeggen de inhoud van een uitvoerbaar bestand zonder het uitvoeren van het." De bestandsnaam van het zelf meestal geeft aan wat voor soort programma is in het EXE-bestand, maar malware en virussen kunnen af en toe worden vermomd met misleidende bestandsnamen. Daarom is het belangrijk te lopen EXE-bestanden correct om computerveiligheid te garanderen. Goed uitvoeren van een EXE-bestand gaat controleren op een virus voordat het bestand wordt geopend.

Instructies

1

Ga naar Free.avg.com en klik op "Get it Now" onder de "Vrije basisbescherming" sectie van de pagina. U wordt dan doorgestuurd naar een nieuwe pagina.

2

Schuif naar de onderkant van de pagina en klik op 'Download'. Dit zal een nieuwe pagina; Klik op "Download" opnieuw en u zult worden doorverwezen naar de downloadpagina van CNET geassocieerd met de nieuwste versie van AVG Anti-Virus Free Edition. Dit virus beschermingsprogramma kunt u veilig uitvoeren van EXE-bestanden in Vista. Klik om te downloaden van het bestand naar het bureaublad.

3

Dubbelklik op het installatiebestand van AVG die u zojuist hebt gedownload naar het bureaublad.

4

Op het scherm volgen instructies voor het installeren van AVG Anti-Virus Free Edition. Nadat de installatie heeft voltooid, zult u klaar zijn voor het uitvoeren van een EXE-bestand veilig en vol vertrouwen.

5

Klik met de rechtermuisknop op het EXE-bestand dat u wilt uitvoeren. Dit zal omhoog een lijst van opties; Klik op "Scan met AVG Free."

6How to Run EXE-bestanden op Vista


Wacht totdat de scan om te voltooien. Afhankelijk van de grootte van het EXE-bestand, kan dit enkele minuten duren. Wanneer de scan is voltooid, zal AVG bevestigen of ontkennen van de aanwezigheid van virussen in het EXE-bestand. Als het bestand is geïnfecteerd, moet u het onmiddellijk verwijderen. Als het bestand schoon is, gaat u verder met stap 7.

7

Terug naar het bureaublad of de map waarin het EXE-bestand dat u wilt openen. Dubbelklik op het EXE-bestand om het te draaien.