How to Run een Printer op een draadloos netwerk

De mogelijkheid om een printer te delen via een netwerk kan andere netwerkgebruikers mogen afdrukken of extra functies van de printer vanaf hun eigen computer gebruiken. Dit kan vooral handig zijn bij het gebruik van een draadloos netwerk, want dat betekent dat een aparte printer zal niet nodig zijn voor elke draadloze computer of laptop die is verbonden met het netwerk. Printers kunnen worden aangesloten op een draadloos netwerk op twee manieren; Deze kunnen worden gekoppeld aan een enkele computer die is verbonden met het netwerk, of ze kunnen rechtstreeks worden aangesloten op het netwerk.

Instructies

Printer aangesloten op een Computer in het netwerk

1

Sluit de printer het de computer zal verbinden met het netwerk via en zorg ervoor dat de printer en de computer zijn ingeschakeld. Installeer de nieuwste stuurprogramma's voor de printer op de computer als zij niet reeds geïnstalleerd.

2

Open het menu "Start" en vervolgens de "Control Panel". Kies de "Printers" of "Printers en andere Hardware" optie om alle printers met stuurprogramma's zijn geïnstalleerd op de computer weergeven.

3

Klik met de rechtermuisknop op de printer die u wilt delen met het netwerk en selecteer de optie 'Delen...'. Als het delen niet een optie in het snelmenu is, kiest u de optie voor het weergeven van eigenschappen van de printer en klik vervolgens op het tabblad "Delen".

4

Selecteer de optie de printer te delen met de beschikbare draadloze netwerken. Afhankelijk van uw besturingssysteem, moet u wellicht de "Toevoegen Printer..." setup-wizard uitvoeren om aan te geven dat de printer moet worden gebruikt door het draadloze netwerk.

5

Klik op "Apply" en vervolgens op "OK" om de printer te delen (als je moest gebruiken van de wizard setup, klikt u op de knop 'Voltooien' om de wizard te voltooien.)

6

Start de computer opnieuw op zodat de delen statuswijzigingen plaatsvinden.

7

Installeer de printerstuurprogramma's op elke draadloze computer of laptop die zal worden het benaderen van de printer via het draadloze netwerk.

Printer rechtstreeks verbonden met het draadloze netwerk

8

De printer via USB op uw router aansluiten en inschakelen van de printer. In het geval van een printer met een eigen draadloze verbinding, gewoon ervoor zorgen dat de computer macht heeft en dat draadloze antenne is ingeschakeld.

9

Plaats de stuurprogramma's schijf in een van de computers die de printer via het draadloze netwerk en run de setup-programma wilt gebruiken. Dit zal installeren naar de wagenmenner en toestaan dat de computer toegang tot de printer via het netwerk.

10

Voer het installatieprogramma op de printer als die er is opgenomen (zoals vaak het geval met printers die zijn aangesloten via hun eigen draadloze kaarten).

11

Met behulp van de computer die u oorspronkelijk hebt aangesloten op de printer met instellen de specifieke beperkingen die de printer kan hebben op het draadloze netwerk

12

Installeer de printerstuurprogramma's op een andere computer of laptop die zal worden het gebruik van de printer.

Tips & waarschuwingen

  • Zoals verschillende printers verschillende installatie-instructies hebben, altijd verwijzen naar de specifieke printer installatie-instructies voor specifieke richtlijnen over hoe in eerste instantie de printer instellen.