How to Run een FTP Server op Linux

How to Run een FTP Server op Linux


Opzetten en uitvoeren van een FTP-server op een gesloten netwerk Linux server, zoals een thuisnetwerk of interne bedrijfsnetwerk, is heel eenvoudig. Elke Linuxdistributie heeft een beschikbare FTPserver beschikbaar. Deze server heet VSFTPD. VSFTPD wordt in veel gevallen, met name met serverversies van veel Linuxdistributies, standaard geïnstalleerd. Echter, als u hebt een desktop of workstation versie van Linux geïnstalleerd, u wellicht om de serversoftware te installeren.

Instructies

1

Installeer VSFTPD, indien nog niet geïnstalleerd. De installatieprocedure zal variëren sterk, afhankelijk van uw specifieke versie van Linux. In Red Hat en Red Hat derivaten, volgen van uw systeem procedure voor het zoeken en installeren van .rpm softwarepakketten. Als u van een Debian gebaseerd systeem gebruikmaakt, zoals Ubuntu, gebruikt u de pakketbeheerder van uw systeem te zoeken en installeren de juiste .deb pakketbestanden. Voor andere systemen, volgt u de procedure in uw help-bestanden zoeken en installeren van VSFTPD.

2

Begin uw server van FTP door te typen "vsftpd start" from the Linux command line. Op sommige systemen, kunnen starten en stoppen van servers alleen worden uitgevoerd vanuit een wortelrekening voor de klasse. Andere systemen, zoals Debian en Ubuntu, vereisen sudo voordat de opdracht. Dit voert het commando als root zonder in te loggen als rootgebruiker.

3

Configureer uw vsftpd.conf. In de meeste gevallen ligt het configuratiebestand in/etc of /etc/vsftpd. In sommige minder bekende distributies van Linux of aangepaste VSFTPD installaties zou de .conf-bestand op een andere locatie. Gebruik geen opdrachtregel of GUI teksteditor vsftpd.conf opties wilt weergeven en configureren. Er zijn vele opties voor VSFTPD. Raadpleeg de man pagina's voor meer informatie. Algemene instellingen omvatten "anonymous_enable = nee" uitschakelen van anonieme toegang tot uw FTP-server. Een andere gemeenschappelijke instelling is ' use_localtime = YES "te gebruiken van de lokale servertijd en datum voor bestand tijden en datums.

4

Uw router of hardware firewall configureren voor uw thuis- of bedrijfsnetwerk toegang te verlenen tot de FTP-server. Dit zal vaak het blootstellen van de hele Linux computer met internettoegang. Zorg ervoor dat alle servers zijn beveiligd voordat u volledige toegang inschakelt. Sommige firewalls of NAT-routers, echter, kunt u externe aanvragen voor poorten 20 en 21, de FTP-poorten, toekomen aan een specifieke server op uw interne netwerk. De procedure verschilt sterk voor elke router of firewall.

5

Gebruikersaccounts maken op de Linux-computer voor mensen die toegang tot de FTP-server hebben. Hoewel u anonieme toegang inschakelen kunt, verhoogt dit potentiële risico's voor beveiliging & misbruiken. FTP-servers toestaan dat anonieme toegang, die gebruik maakt van de "anonieme" gebruikersnaam en een wachtwoord van de anonieme gebruiker e-mailadres. Er is geen manier om te controleren dat dit adres geldig is, echter.