How to Run een Computer Reparatie bedrijf

How to Run een Computer Reparatie bedrijf


Runnen van een computer reparatie bedrijf is vergelijkbaar met het opereren van een succesvol bedrijf, met het toegevoegde vleugje uitblinkt in het oplossen van technologische problemen. Een succesvol businessplan opstellen wanneer u begint zal steun u sterk in zich te concentreren op uw doelen, beslissen over uw clientèle, ontwikkeling van concrete marketing strategieën en het vooraf gedefinieerde budget.

Instructies

1

Beslissen over de bedrijfsstructuur die van uw bedrijf wordt vastgesteld onder. Misschien u excel op de computer reparatie van hardware-onderdelen, maar niet software installeert. Samen met een specialist van de software die een even groot deel financieel in het bedrijf hebben zal en het vormen van een partnerschap is een laan te verkennen. Vorming van een corporatie en softwarespecialisten als werknemers huren is een andere optie. Uitbesteding van softwarediensten onder een naamloze vennootschap is een derde mogelijkheid. Controleer in welke staat en federale voorschriften bestaan voor het soort structuur die u kiest. Belastingen, papierwerk, persoonlijke aansprakelijkheid en zakelijke leningen worden allemaal beïnvloed door dit besluit.

2

Kies een prijsstructuur voor diensten die worden aangeboden. Check out andere computer reparatie bedrijf prijzen, zowel lokaal en statewide. Bekijk wat de prijzen zijn voor soortgelijke computerdiensten. Laad ze voor reparaties per uur, via bod of beide? Het bepalen van de hoeveelheid geld die u wilt "take home" na het uitzoeken voor belastingen, overhead en kosten.

3

Focus op computer reparatie marketing strategieën, vooral gratis of goedkope plannen. Het ontwikkelen van een website, social networking site en blog adverteren reparatiediensten op het Internet. Netwerk met andere computer reparatie bedrijven online en in uw lokale gemeenschap. Aansluiten van uw stad kamer van Koophandel. Zakelijke posters op communautair bulletin boards in uw stad weergeven Adverteren in de gele en witte pagina's onder computer reparatie. Regelmatig bieden specials en kortingen op de software installeert en het schoonmaken van harde schijven.

4

Duidelijk overzicht van welke soorten diensten die u zal bieden: oplossen van problemen met de hardware, softwareproblemen, of beide. Vraag jezelf af of u wilt worden betrokken bij de wederopbouw van de computers of gewoon installeren van planken, CD/DVD-stations of printerproblemen oplossen van problemen. Het identificeren van uw vaardigheden in het onderhoud van netwerkproblemen. Beslissen in welke mate uw bedrijf zal het bevestigen van softwareproblemen, zoals installatie van nieuwe programma's, virus problemen of een nieuw besturingssysteem te installeren.

5

Een schatting opleveren voor de services worden gedefinieerd precies wat je zal doen (met name op grote banen) en het verkrijgen van een handtekening van de klant, akkoord met de voorwaarden. Vergeet niet dat de "buck stopt hier." U bent de expert, en het is uw verantwoordelijkheid om onderzoek, repareren en opvolgen van computer-problemen u hebt gewerkt en credit card belast. Het maken een beleid te bieden uitzonderlijke klantenservice, zelfs als u hoeft te rekenen minder voor een service of een verlies.

6

Blijven om jezelf te onderwijzen over de nieuwste technologische veranderingen en de trends. Overwegen steeds CompTIA a + certified, die is van de industrie standaard voor hardware en netwerken van ondersteuningstechnici van de Computer. Blijf op de hoogte van nieuwe versies van de software, besturingssystemen en social networking sites. Leren als je verdienen.