How to Run anti-virus Software

How to Run anti-virus Software


Virussen en andere malware kunnen vernietigen besturingssysteem van een computer, een gebruiker persoonlijke gegevens te stelen en het downloaden van schadelijke bestanden naar de vaste schijf--alle zonder kennisgeving. Nieuwe computervirussen zijn gemaakt van elke dag, dus het is van vitaal belang voor PC-gebruikers om zich te beschermen tegen deze en andere malware door anti-virus software te installeren. Er zijn vele versies van anti-virus software beschikbaar voor gratis en koop. Voor beginners en ervaren computergebruikers zowel kunnen anti-virussoftware consequent uitgevoerd en houden het bijgewerkt helpen voorkomen van ernstige computerproblemen en identiteitsdiefstal.

Instructies

How to Run anti-virus Software

1

Installeer de software. Anti-virus software kan worden gekocht online of bij een elektronicawinkel en het is ook beschikbaar kostenloos bij sommige fabrikanten zoals AVG. populaire opties zoals Norton, McAfee en Kaspersky Anti-Virus kan worden gedownload in de trial versies of op www.download.com gekocht. Plaats de CD-rom die wordt geleverd met de software om te beginnen met de installatie of klik op het .exe-bestand naar uw computer gedownload. Volg de aanwijzingen in setup om de software te installeren.

2

Klik op het bureaubladpictogram voor de anti-virus software u hebt geïnstalleerd of de toepassing openen door te gaan naar uw beginmenu, en het kiezen van de toepassing. Een operationele venster verschijnen geven u opties zoals scannen Computer, onderhoud of instellingen.

3

Instellen van uw voorkeuren. Antivirussoftware moet altijd op de achtergrond uitgevoerd terwijl de computer is ingeschakeld, dus u moet controleren of dat uw instellingen deze functie weergeven als ingesteld op "on". De meeste software wordt dit automatisch ingesteld als een voorkeur bij de installatie, maar het is altijd een goed idee om te controleren of dat uw voorkeuren zijn ingesteld op automatisch bijwerken en automatisch detecteren bedreigingen.

4

Voer een volledige systeemscan. Klik op het pictogram van de toepassing en kies aan Voer een volledige systeemscan ten minste eenmaal per week. Een volledige scan kan uren duren, maar u kan in het algemeen in andere programma's werken terwijl de antivirusscan op de achtergrond wordt uitgevoerd.

Tips & waarschuwingen

  • Nooit opraken twee types van anti-virus software op een computer tegelijk. Dit kan leiden tot een conflict dat kan van invloed zijn op uw besturingssysteem en virussen via toestaan.