How to Restore met Backup Exec

How to Restore met Backup Exec


Backup Exec biedt serverbeheerders met geautomatiseerde back-upprocedures. Beheerders Stel de Backup Exec-service automatisch een momentopname van gebruikersbestanden en toepassingen maken en kopiëren van de back-up naar een schijf van de server. Als een gebruiker per ongeluk een bestand of map verwijdert, biedt het hulpprogramma Backup Exec een interface om snel te herstellen het bestand terug naar de oorspronkelijke locatie. Dit is ook gunstig wanneer de harde schijf van een computer crasht of een bestand corrumpeert en de gegevens herstellen moeten.

Instructies

1

Klik op de "Herstellen" knop in het hoofdvenster van Backup Exec. Dit opent een nieuw venster waarmee u begeleiden in het herstelproces.

2

Vinkt u het selectievakje aan bij "Weergeven door." Gebruik de zoekfunctie om te zoeken naar de bestandsnaam, of klik op de servernaam te doorbladeren van de opgeslagen mappen om een bestand te kiezen. De "Ctrl"-knop ingedrukt en gebruik de muis om meerdere bestanden te markeren als u wenst om te herstellen meer dan één filter tegelijk.

3

Klik op 'Apparaten' en selecteer de locatie van de back-up. Bijvoorbeeld, als u het bestand back-ups opgeslagen op een cd-rom-station hebt, selecteer "CD-ROM" uit de lijst met geïnstalleerde back-upapparaten. Klik op "Bestand omleiding" om te kiezen van een locatie voor het opslaan van het herstelde bestand. Als u niet een specifieke locatie kiest, herstelt Backup Exec het bestand naar de oorspronkelijke locatie waar het was opgeslagen.

4

Klik op "Nu uitvoeren" om te beginnen met het herstelproces. Als u kiest voor het terugzetten vanaf een externe media, wordt u gevraagd om in te voegen van de back-upmedia. Plaats de CD-ROM, DVD of andere back-upmedia met het opgeslagen bestand.