How to Reset Windows zonder een Windows XP-CD

How to Reset Windows zonder een Windows XP-CD


Microsoft heeft een functie genaamd System Restore in hun Windows-besturingssystemen opgenomen. Systematiek weergeven gebruikers computer mogen hun huidige instellingen kopiëren en het maken van een 'herstelpunt' zodat als iets op de computer op een later tijdstip storingen, ze gewoon terug kunnen gaan naar een configuratie wanneer alles goed werkte. Windows XP maakt automatisch een herstelpunt als het besturingssysteem voor het eerst wordt geïnstalleerd; gebruikers hebben dus altijd een manier om te herstellen van de computer naar de oorspronkelijke instellingen.

Instructies

1

Start de computer opnieuw in de veilige modus. Voer de veilige modus, zal u moeten sortie naar de manueel voor uw computer. In de meeste gevallen moet u druk op de "F8", "F11" of "F12" knop wanneer de fabrikant logo op het scherm tijdens het opstarten verschijnt.

2

Open het "Start Menu" en klik op het menu "Alle programma's" navigeren "Bureau-accessoires," Markeer "System Tools", en klik op de toepassing "Systematiek weergeven".

3

Klik op de optie "Mijn computer herstellen naar een eerdere status" in het venster "Welkom te systematiek weergeven". Klik op "Next."

4

Markeer de vroegste herstelpunt in de lijst in het venster "Selecteer een Restore Point". Dit moet worden aangeduid met de datum van de oorspronkelijke installatie van XP. Klik op "Next."

5

Klik op de knop "OK" als een bericht verschijnt waarin wordt uitgelegd dat de wijzigingen van systeem herstellen zal maken op uw computer.

6

Klik op "Next" in het venster 'Bevestig herstellen punt Selection'.

7

Wacht terwijl Systeemherstel is voltooid de restauratieproces. Dit kan enkele minuten duren. Uw computer wordt automatisch opnieuw opgestart.

8

Klik op "OK" in het venster restauratie voltooid.

Tips & waarschuwingen

  • In de meeste gevallen zal te systematiek weergeven uw data en applicaties intact houden. Het is slechts de systeeminstellingen, stuurprogramma's en configuraties terugzetten naar hun oorspronkelijke toestand. Ongeacht dit detail is het mogelijk dat iets kon gaan verkeerde, dus het is aangeraden dat u een back-up van uw belangrijke bestanden voordat u probeert te systematiek weergeven.
  • Als u de functie Systeemherstel uitgeschakeld op elk gewenst moment tijdens de levensduur van de computer, zal je niet kundig voor herstellen naar de oorspronkelijke instellingen zijn. In dit geval is de enige manier u zal zitten kundig voor herstellen van het besturingssysteem via een XP installatie CD of DVD.