How to Reset NID in Drupal 6

Drupal 6 is een content managementsysteem ontwikkeld onder een open-source licentie. Het hulpprogramma's voor de creatie en het onderhoud van websites en Gemeenschap portalen. Gepubliceerde inhoud in Drupal 6 neemt de vorm van knooppunten en omvatten formaten zoals pagina's, artikelen, foto galleries en contactformulieren. Elk afzonderlijk knooppunt krijgt een unieke knooppunt-id, of NID. De basis NID verschuiving betekent dat elk knooppunt gemaakt met een, ongeacht verwijderingen of het type knooppunt gemaakt zal toenemen. Resetten van de NID kan problemen veroorzaken met de database, dus het is verstandig om een back-up inhoud en verwijderen vóór het resetten van de knooppunt-id.

Instructies

1

Download de Verwijder alle module (zie bronnen). De bestand compressiesoftware gebruiken om de module naar uw desktop halen. Open de FTP-client en inloggen op uw Drupal website. Ga naar 'sites/all/modules' en upload de uitgepakte map.

2

Log in op uw website als een beheerder. Ga naar de optie 'Siteconfiguratie' en selecteer 'Modules.' Scroll naar beneden naar "Delete All" en "PHP Snippets" en vink het vakje "Enable". Klik op "Save Configuration."

3

Klik op de "Delete All" optie Geef onder "Siteconfiguratie," node_type als "Alle" klik vervolgens op "Verwijderen".

4

Navigeer naar "Site Configuration," dan "inhoud." Klik op 'Inhoud toevoegen'. Het invoertype van "Gefilterde HTML-" omzetten "PHP Snippets." Klik op het tekstvak en plak in de volgende PHP-fragment:

<? php

mysql_connect ("$SQL_Host", "$SQL_User", "$SQL_Pass");

mysql_select_db("$SQL_DB");

ALTER TABLE 'knooppunt' AUTO_INCREMENT = 1

? >

Om de NID.

Tips & waarschuwingen

  • Back-up van uw inhoud en database alvorens drastische wijzigingen aan tabellen of configuratie.