How to Report Internet Credit Card fraude

How to Report Internet Credit Card fraude


De zinsnede "credit card fraude" naar een breed scala van witte-boorden misdaden in welke diefstal en/of fraude verwijst is gepleegd met het gebruik van een credit card of andere betaalkaarten. Het Internet is een van de meest vruchtbare gronden voor deze soorten misdrijven. Dientengevolge, kan het heel moeilijk om te identificeren, laat staan het vervolgen van deze overtreding. Gelukkig, het Internet Crime Complaint Center (IC3) is een initiatief dat beoogt te minimaliseren de verspreiding van witte-boorden misdaden online, met inbegrip van internetfraude met credit cards. Het centrum wordt gedeeltelijk uitgevoerd door de FBI.

Instructies

1

Bezoek de pagina "Bestand een klacht" op de startpagina van Internet Crime Complaint Center.

2

Lees de overzichtsinformatie en selecteer vervolgens de knop "Ik ga akkoord".

3

Vul de vragenlijst "Klacht Referral Form", die stelt u "incident kenmerken" vragen met betrekking tot de aard van de vermoedelijke misdrijf. Uw antwoord op de vragenlijst kan de IC3-systeem voor het genereren van het juiste klachtenformulier.

4

Vul het klachtenformulier, ervoor te zorgen dat u verstrekt uw persoonlijke gegevens, zoals uw naam, adres en telefoonnummer mailing. Voer de naam, het adres, de Web adres en telefoon nummer, indien beschikbaar, van de persoon of organisatie die u denkt dat u heeft bedrogen in de daartoe bestemde velden. Voeg eventuele aanvullende details die het onderzoek helpen kunnen.

5

Selecteer "Next" en het formulier vervolgens indienen door de aanwijzingen te volgen.

Tips & waarschuwingen

  • U hoort mogelijk terug van Internet Crime Complaint Center, zoals het systeem veronderstelde misdaden naar verschillende instanties voor rechtshandhaving verwijst.