How to Overclock een Dell Dimension 4600C

How to Overclock een Dell Dimension 4600C


De Dell Dimension 4600C van Dell-Computers, die is ontworpen als een mid-range desktop voor thuisgebruikers, omvat een Dell Pentium 4-processor. Door het overklokken van de CPU, waardoor uw computer meer macht te spelen of uitvoeren van meerdere programma's kunt u wat extra leven uit uw oude computer. Overklokken van een Pentium 4-CPU binnen een Dell 4600C is niet een moeilijke uitdaging, mits u een werkende vertrouwdheid met elementaire rekenkundige hebt.

Instructies

1

Opnieuw instellen van uw computer en voer uw BIOS door op "F6" te drukken op het splash-scherm van Dell. Dit brengt u rechtstreeks in uw BIOS menu.

2

Voer uw "Advanced BIOS Options" submenu, navigatie door de menu's met directionele pijlen van uw toetsenbord en druk op "Enter" wanneer het menu is gemarkeerd.

3

Zoek en markeer de snelheid van uw "Front Side Bus" en druk op de "Enter". Zoals met de meeste Intel CPU's, de processor binnen uw 4600C zal waarschijnlijk worden ingesteld op 200 MHz. met ofwel de directionele pijlen op het toetsenbord of de cijfertoetsen, voer een nieuwe snelheid. Vergeet niet dat u de cumulatieve CPU-snelheid door het nemen van uw FSB-snelheid en het te vermenigvuldigen met het aantal van de "multiplier" gelegen direct onder kunt berekenen.

4

Sluit uw BIOS door eerste op de "ESC" toets om af te sluiten uit de "Front Side Bus" edit-venster. Druk het een tweede keer naar terug te keren naar de hoofdpagina van de BIOS en een derde keer om af te sluiten van het BIOS. Druk op "Y" Sla uw instellingen op en start de computer opnieuw wanneer daarom wordt gevraagd.

Tips & waarschuwingen

  • Overklokken hardware leidt tot verhoogde warmte gecreĆ«erd door de componenten. Dit door het gebruik van extra ventilatoren, met inbegrip van fans die verbinding met uw uitbreidingspoorten maken te bestrijden.