How to Overclock de Acer 946GZT-AM

Acer introduceerde het 946GZT-AM bureaublad serie moederbord in eind 2009. Het heeft een 775 CPU socket ontworpen om te houden een van vier Intel processortypen: de Core 2 Duo, Pentium D, Pentium 4 of Celeron. Selecteer een van de snellere Core 2 Duo Intel-processors, zoals de E4700 2,60 GHz, te monteren op uw moederbord. Met een maximum van 2GB DDR2-800 geheugen en een front side bus van 800 is de Acer niet een uitstekende kandidaat voor overklokken; echter, door de montage van de top-end Core 2 Duo-processor, u mei zitten kundig CPU snelheid tot wel 20 procent te verhogen.

Instructies

1

Gebruik water, diverse kwaliteiten van schuurpapier en afwassen zeep om te zetten van een spiegel eindigen op het contactoppervlak van de heatsink. Dit proces, genoemd "lappen", verhoogt de heatsink vermogen om af te koelen van de CPU. Dezelfde bewerking op het contact oppervlakken van de heatsink ventilator uitvoeren.

2

Gebruik een thermal samenstelling zoals Arctic Silver om te koppelen van de CPU op de systeemkaart processor socket. Volg de instructies zorgvuldig om goede hechting.

3

Montage van de 946GZT-AM en alle overige hardware voltooien. Sluit het geval en start de machine. Zorg ervoor dat alle koelventilatoren operationeel zijn. Installeer het besturingssysteem en controleert het BIOS om ervoor te zorgen dat het is de meest recente versie.

4

Download en installeer de CPU-Z software (zie bronnen). Open CPU-Z en noteer de standaard CPU clock snelheid, temperatuur en bus spanning. De spanningsbereik E4700 VID is 0.8500V naar 1.5V. Met behulp van de CPU-Z-software, de ingangsspanning CPU langzaam stijgen met ongeveer 10 procent.

5

Controleer regelmatig de temperatuur van CPU op CPU-Z. Het moet 40 tot 60 graden Celsius (104 graden tot 140 graden Fahrenheit). Als de temperatuur stijgt boven 70 C (160 F), verminderen de ingangsspanning onmiddellijk.

6

Controleer de CPU-temperatuur bij het bereiken van een kloksnelheid van tussen 3,00 GHz en 3.15 GHz. Als het blijft binnen de parameters die worden beschreven in stap 5, een benadrukkend programma zoals Prime95 laden en uitvoeren van het programma voor 12 tot 24 uur, blijven de temperatuur vaak controleren. Als alle stressfactoren normale niveaus handhaven, is uw 946GZT-AM-moederbord de CPU uitgevoerd op 20 procent sneller dan de specificaties van het ontwerp.

Tips & waarschuwingen

  • Beheersing van de temperatuur is het belangrijkste aspect van overklokken. Nooit beknibbelen op fans en heatsinks.
  • Snellere processors zijn nu verkrijgbaar van Intel, maar de 946GZT-AM 800-MHz front side bus verbiedt hun installatie.
  • Overklokken is een garantie van de CPU, het moederbord en in het algemeen de gehele computer. Als u niet zeker weet wat je aan het doen bent, probeer niet deze procedure.