How to Make hobbels met GIMP

How to Make hobbels met GIMP


GIMP is een gratis grafische editor met een scala aan hulpmiddelen en filters. Van het programma Bump kaart filter kan een gewone foto transformeren in een collectie van hobbels, waardoor een reliëf effect. Aanpassen van de Azimuth, die controles van de bliksem, de hoogte en diepte scrollbars, die kunnen worden aangepast totdat de voorvertoning van de afbeelding overeenkomt met uw voorkeuren.

Instructies

1

Start GIMP en open de afbeelding die u wilt omzetten in een structuurmap door te klikken op "Bestand" en "Open". De afbeelding die u selecteert wordt weergegeven in een GIMP werkmap.

2

Selecteer het tabblad 'Filters', klik op "Kaart" en vervolgens "Structuurmap." Het bijbehorende dialoogvenster instellingen wordt weergegeven als een pop-out.

3

Dubbelklik op en sleep van het tabblad van de Azimuth-schuifbalk naar links of naar rechts totdat u het eens met de richting van de verlichting. Het tabblad geplaatst aan de linkerkant produceert een waarde van 0 graden, die met de 0 graden van een kompas, ook bekend als east overeenkomt. De waarde wordt verhoogd, zal de verlichting linksom verplaatsen.

4

Dubbelklik op en sleep van het tabblad van de scrollbar hoogte naar rechts te verhogen van de hoogte van de hobbels. Sleep de tabstop van de scrollbar diepte ook naar rechts om de diepte van de hobbels. Klik op "OK" wanneer tevreden, en de afbeelding zal worden omgezet.

Tips & waarschuwingen

  • Uitgezonderd uw spiegelbeeld van hobbel-getransformeerd door te klikken op "Bestand" en "Save As".
  • Als u de Bump toewijzingsdialoogvenster afsluit zonder op "OK" te klikken, zal het filter niet worden uitgevoerd.