How to Make een stroomschema voor energie

How to Make een stroomschema voor energie


Een stroomdiagram is een serie van vakken met elkaar verbonden door pijlen, waaruit blijkt hoe een proces na verloop van tijd ontwikkelt. Veel studenten zijn wellicht bekend met het maken van een stroomschema voor verschillende onderwerpen, met name die welke wetenschap-gerelateerde. Energiegerelateerde stroomschema's, een afkorting voor energie flow diagrammen, zijn een toepassing van deze. Deze grafieken tonen hoe energie is gemaakt noch vernietigd, maar wijzigingen ten opzichte van een soort energie naar de andere (bijvoorbeeld potentiƫle energie aan kinetische energie).

Instructies

1

Een tekening van het beginpunt van het scenario. Bijvoorbeeld, zou u een beeld van een strak rubberen band vestigen.

2

De afbeelding van een label met het soort energie komt te staan. In dit voorbeeld zou u de label van de afbeelding "potentiƫle energie."

3

Een pijl naar de juiste (als naar beneden, als het scenario een vallend object omvat) wijzen op een tweede afbeelding tekenen. Deze foto moet de tweede stap van het scenario, zoals de vingers loslaten van de rubberen band zodat de rubberen band door de lucht vliegen gaat worden weergegeven.

4

Deze tweede foto van een label met het soort energie komt te staan, zoals "kinetische energie - energie van de beweging."

5

Teken een ander pijltje in de richting dat de energie stroomt, wijzend op een derde foto. Deze foto moet de volgende fase van het scenario, zoals de rubberen band raken van een muur weergeven

6

Deze derde foto van een label met het soort energie komt te staan, zoals de "warmte en geluid energie." (In deze situatie, de rubberen band zou maken een geluid wanneer het de muur raakt en iets de temperatuur van de lucht eromheen verhogen zou.)

Tips & waarschuwingen

  • U kunt dit soort stroomschema gebruiken om te tonen hoe energie stroomt door een eenvoudige machine, evenals waar de energie verloren door wrijving gaat.
  • Veel energie stroomschema's bevatten andere soorten energie zo goed, zoals chemische energie en licht energie.