How to Install ZFS voor UbuntuZFS is een open source bestandssysteem met een gemeenschappelijke ontwikkeling en distributielicentie die native compatibiliteit met OpenIndiana, FreeBSD, Solaris en OpenSolaris heeft en GNU/kFreeBSD systemen. Als u ZFS installeren op Ubuntu wilt, kan je het als een native kernel of FUSE-module. Voordelen van ZFS zijn superieure schaalbaarheid, compressieopties, aantoonbare integriteit door middel van checksums en een momentopname-proces waarmee zelfs elk uur back-ups wanneer nodig.

Instructies

1

Ga naar "Get ZFS voor Linux voor alle platformen" als u wilt dat ZFS als een FUSE-module. Volg de aanwijzingen in de dialoogvensters van de software te installeren op uw Linux-gebaseerde computer.

2

Deze regels kopiƫren en hen toevoegen aan de bronnen van de software van uw systeem als u wilt toevoegen van ZFS als een eigen kernel. Zorg ervoor dat uw versie van Ubuntu in de ruimte momenteel bezet door de prompt in hoofdletters invoert.

deb

http://ppa.launchpad.net/dajhorn/ZFS/Ubuntu

YOUR_UBUNTU_VERSION_HERE belangrijkste

deb-src

http://ppa.launchpad.net/dajhorn/ZFS/Ubuntu

YOUR_UBUNTU_VERSION_HERE belangrijkste.

3

Start de computer opnieuw op als nodig om uw computer te draaien ZFS.

Tips & waarschuwingen

  • Volgens gebruiker reviews is ZFS-FUSE traag maar betrouwbaar en uniek in opslagcapaciteit. ZFS als een native kernel zullen veel sneller, maar is nog in ontwikkeling zoveel verhogen tot nuttige kernel grootte.