How to Install WordPress voor een Blog op Ubuntu 10.04

WordPress installeren op een computer met het besturingssysteem Ubuntu is niet precies een ongecompliceerd proces, maar het kan worden gedaan door een paar vereiste programma's downloaden. Ubuntu is open-source software en maakt ongeveer 50 procent van de Linux desktop computergebruik, volgens BuiltWith, een website die zich op computer trends richt. U kunt een aantal stappen om te starten met behulp van WordPress vanaf een computer die met Ubuntu software werkt.

Instructies

1

Open een Terminal venster en typ "sudo apt-get install apache2". Volg de aanwijzingen op het scherm instructies om Apache te installeren.

2

Ga terug naar de Terminal en type "sudo apt-get install mysql-server-5.1". Volg de aanwijzingen voor het installeren van MySQL. Dit kan een tijdje duren.

3

Terug naar de terminal en type "sudo apt-get install php5". Dit zal installeren PHP versie 5. Nadat het klaar, typt u "sudo apt-get install php5-mysql" om de MySQL module te installeren.

4

WordPress software downloaden naar uw bureaublad van de officiƫle site. Open het gedownloade bestand en volg de aanwijzingen om het te installeren.

5

Open een Terminal venster en typ "sudo gedit /etc/apache2/apache2.conf". Typ de volgende regel aan het einde van het bestand: "AddType application/x-httpd-php .html". Sparen het dossier en de uitgang.

6

Voer "sudo mysql_install_db" in de Terminal voor te bereiden op MySQL gebruik van WordPress. Wanneer de installatie is voltooid, voer het commando "mysql - uwortel -p" in te loggen in de MySQL command-line client. Voer het wachtwoord dat u hebt gekozen om in te loggen naar de lokale client-prompt.

7

Maak een database voor WordPress door het invoeren van "Wordpress DATABASE maken;". Wanneer de database wordt gemaakt, typt u in "Gebruiker maken wordpressuser;" en vervolgens "ingestelde wachtwoord voor wordpressuser = PASSWORD("password");", welk wachtwoord u wilt de aanhalingstekens.

8

Typ in "GRANT ALL PRIVILEGES op wordpress.* aan [email protected] IDENTIFIED BY 'wachtwoord';", en typ "exit" om te stoppen met de client.

9

Maak de volgende directory: '/ var/www/wordpress' en vervolgens uitpakken van de WordPress bestanden erin.

10

Open een Terminal venster en typ "sudo gedit /var/www/wordpress/wp-config-sample.php". Wijzig de waarde "putyourdbnamehere" naar "wordpress," de waarde "usernamehere" naar "wordpressuser" en de waarde "jewachtwoord" aan het wachtwoord dat u in stap 8 hebt gekozen.

11

Sla het bestand als "wp-config.php".

12

Open een browser en ga naar http://127.0.0.1/wordpress, die als de configuratiepagina van WordPress verschijnen moeten. Volg de instructies voor het configureren van uw WordPress blog.