How to Install Vuze op Ubuntu

Ubuntu is een open-source, populaire versie van het werkende systeem Linux. De meeste van de programma's voor Ubuntu zijn gratis te downloaden, te wijzigen en te verspreiden. Het gaat hierbij om Vuze, een programma dat gebruikers toestaat om torrents te downloaden vanaf het Internet. Het kost een beetje meer moeite te installeren van Vuze op Ubuntu dan sommige programma's.

Instructies

1

Klik op het menu "Systeem", dan "Beheer" en "Bronnen van de Software." Klik op het tabblad "Other Software".

2

Selecteer "http://archive.canonical.com/ubuntu lucide partner" en klik op de knop "Sluiten".

3

Klik op het menu "Toepassingen", vervolgens "accessoires". Klik op "Terminal". Wanneer terminal gestart, voert u de volgende opdracht:

sudo apt-get update & & sudo ad rem-worden installeren sun-java6-jre sun-java6-plugin sun-java6-fonts

Druk op "Enter". Wachten voor Ubuntu downloaden en installeren van de JRE (Java Runtime Environment); het kan een paar minuten duren afhankelijk van de snelheid van uw Internet, maar Ubuntu zal u vertellen wanneer het wordt geïnstalleerd.

4

Vuze downloaden vanaf de startpagina van Vuze (zie bronnen). Rechtsklik op het gedownloade bestand en pak het aan het bureaublad. Klik op de "Plaatsen" en selecteer de "Home"-map. Klik met de rechtermuisknop in een leeg gebied binnen de "Home"-map, maak een nieuwe map met de titel ".azureus" en druk op "Enter".

5

Druk op "Ctrl" en "H" verborgen bestanden weergeven. Open de map op uw bureaublad waarin alle uitgepakte bestanden vanuit de gedownloade programma van Vuze. Markeer alle bestanden door de rechts-muisknop ingedrukt te houden en te slepen over hen. Wanneer u de rechtermuisknop loslaat, selecteert u 'Kopieer'.

6

Ga terug naar de ".azureus" map en klik met de rechtermuisknop binnen. Kies "Plakken" in het snelmenu en wachten voor Ubuntu aan verplaatst u alle bestanden in de map ".azureus".

7

Klik op 'System' en vervolgens "Preferences" en "Hoofdmenu." Klik op "Internet" en "Nieuw Item". Klik op de "Browse" knop in de nieuwe maken launcher-venster dat is verschenen. Binnen het "Kies an Application"-venster dat verschijnt, druk op "Ctrl" plus "H" om alle verborgen bestanden weer te geven.

8

Navigeer naar de map ".azureus" in het venster "Kiezen an Application". In die map, klikt u op "Vuze." Een nieuwe spiraal uiterlijk pictogram zal verschijnen in uw menu van toepassingen. Navigeer terug naar de map ".azureus" en zoek het PNG-pictogram voor het programma "Vuze". Klik dat pictogram met de linker-muisknop los en laat de knop gaan. Sleep dat pictogram van PNG tot de spiraal pictogram en, wanneer er op de top, het zal veranderen in het pictogram voor Vuze. Klik op dat pictogram en het zal lanceren uw nieuw geïnstalleerde programma van Vuze.