How to Install Ubuntu op een draagbare harde schijf

Ubuntu is een veelzijdige Linux distro die kan worden geïnstalleerd op en uitvoeren vanaf een draagbare harde schijf. Eenmaal geïnstalleerd, zal het werkende systeem zoals dit ook gebeurt wanneer geïnstalleerd op een interne harde schijf, hoewel het wellicht niet alle van de drivers die u nodig standaard functioneren. Alle gegevens toegevoegd aan de draagbare Ubuntu-installatie, zoals favoriete websites en inhoud gedownload, opgeslagen op de draagbare harde schijf en ter beschikking gesteld van de volgende keer dat u het systeem opstart.

Instructies

1

Het verkrijgen van een draagbare harde schijf. Als u al een harde schijf, of een vooraf geassembleerde draagbare harde schijf die is klaar om te worden gebruikte out-of-the-box, kunt u ofwel een draagbare behuizing kopen. Steek de harde schijf in de behuizing indien nodig en het verbinden met uw computer via een USB-kabel. Een 3,5-inch harde schijf krijgen een netsnoer dat moet worden aangesloten op een stopcontact voordat de wilskracht van de harde schijf op. Een melding zal verschijnen aan de rechterkant van de taakbalk dat zegt "Windows is het installeren van de apparaatstuurprogramma's." Klik op de pop-up melding te geven van de voortgang van de installatie. Een nieuwe kennisgeving wordt weergegeven met vermelding "Apparaat geïnstalleerd" zodra de installatie is voltooid.

2

Download een Ubuntu distro versie die voldoet aan uw behoeften van Ubuntu.com. Bijvoorbeeld, download de volledige versie als u wilt dat het volledige besturingssysteem. Alternatief kunt u downloaden van de uitgave van de netbook, die heeft een kleinere bestandsgrootte en een interface geoptimaliseerd voor kleine displays. Zowel de volledige als de netbook versies gebruiken de zelfde installatie-aanwijzingen.

3

Plaats een lege DVD in de DVD-brander van de computer. Kopen en aansluiten van een externe USB CD/DVD-brander als optische-schijfeenheid van de computer heeft het kenmerk alleen-afspelen. Wachten op de schijf te laden. Een prompt wordt weergegeven op het bureaublad met verschillende opties; Klik op "Bestanden/mappen naar lege schijf branden." Windows' burn tool opent. Klik op 'Items toevoegen' en selecteer het gedownloade Ubuntu ISO-bestand. Klik op "Next." Een nieuw venster weergegeven met extra opties; niet toevoegen andere functies, zoals een menu en hoofdstukken. Klik op "Branden". Wacht tot het proces te voltooien, dan verwijderen van de DVD en sluit het programma. Label van de DVD met behulp van een markering, dan plaatst u deze in de optische-schijfeenheid van de computer.

4

Herstart uw computer met de draagbare harde schijf aangesloten en de DVD in de optische-schijfeenheid. Login op BIOS door op de knop die is aangegeven op het laarsscherm, zoals "F2" of "ESC." Over BIOS kijken voor een tab of een sectie getiteld "Opstartvolgorde." Markering die optie met de pijltoetsen, druk op "Enter." Een nieuw menu zal verschijnen opsomming van alle mogelijke boot apparaten en de volgorde waarin ze in; Markeer "USB" met de pijltjes-toetsen, druk op "Enter" en verplaats de selectie naar de bovenkant van de lijst weer met behulp van de pijltoetsen. Selecteer "Save", en vervolgens "Exit"; van sommige systeem combineren deze opties onder een optie met een adellijke titel "Opslaan en afsluiten." De computer zal opnieuw opstarten en starten vanaf de draagbare harde schijf.

5

Markeer "Installeren" in het optiemenu van Ubuntu opstarten en druk op "Enter" op uw toetsenbord. De installatie-aanwijzingen van Ubuntu verschijnt. Voer de vereiste gegevens, met inbegrip van de taal en toetsenbordindeling, tijdzone, computernaam, persoonlijke gegevens. Wanneer gevraagd, selecteert u de draagbare harde schijf als u de opslaglocatie op voor Ubuntu geïnstalleerd; het wordt getoond door de fabrikantnaam en capaciteit. Bijvoorbeeld, kies "Western Digital 500 GB HDD" als uw draagbare harde aandrijving van Western Digital en een capaciteit van 500GB heeft. Klik op "Install". Ubuntu wordt geïnstalleerd op de harde schijf, inclusief updates als uw computer is aangesloten op een Ethernet-kabel.

6

Start de computer opnieuw op zodra de installatie is voltooid. Verwijder de DVD uit het optische station wanneer daarom wordt gevraagd tijdens het afsluiten scherm.

Tips & waarschuwingen

  • Test de draagbare Ubuntu installatie op alle computers die u wilt gebruiken en downloaden van de Linux-drivers voor grafische kaarten en draadloze kaarten van elke computers als netwerken niet werkt of het beeldscherm niet naar behoren werkt. De stuurprogramma's kunnen worden gevonden op de website van de fabrikant van de kaart. Veel stuurprogramma's zijn al opgenomen in Ubuntu standaard.