How to Install Rsync in Ubuntu

How to Install Rsync in Ubuntu


Rsync is een programma voor Ubuntu Linux waarmee bestanden moeten worden gekopieerd tussen computers, met behulp van het rsync remote-update protocol om te verbeteren bestand transfer snelheden wanneer het doelbestand al bestaat. Met Grsync--rsync's grafische user interface tegenhanger--is rsync een nog krachtiger ReserveNut voor Ubuntu Linux-systemen. Rsync is geïnstalleerd standaard met Ubuntu, maar in het geval u installeren wilt, het kan worden gedaan.

Instructies

1

Klik op het menu "Toepassingen", selecteer "Accessoires" en klik op "Terminal" te openen van een terminalvenster. Afwisselend, kunt u de toetsencombinatie "Alt-F2" voor toegankelijk te terminal venster.

2

Typ "sudo apt-get install rsync".

3

Wacht totdat de installatie is voltooid. U kunt de Synaptic Package Manager om te bevestigen rsync is geïnstalleerd, of u kunt proberen te voeren rsync van een terminal-venster met de volgende opdrachtopties:

--verwijderen: Verwijder bestanden die niet bestaan op afzender (systeem)

-v: Verbose (probeer - vv voor meer informatie gedetailleerde)

-e "ssh opties": Geef de ssh als externe shell

-een: Archief modus

-r: recurse in mappen

-z: bestandsgegevens comprimeren

Tips & waarschuwingen

  • Als u niet bedreven met het gebruik van de opdrachtregel instructies in een terminal venster, installeert u Grsync voor een gemakkelijk te navigeren grafische user interface (GUI).