How to Install Plesk op Ubuntu

How to Install Plesk op Ubuntu


Parallels Plesk bevat een handige één muisklik Linux installateur, zodat het lastigste deel van Plesk installatie in Ubuntu is het configureren van de server wilt uitvoeren en Plesk components bijwerken. De standaard Ubuntu installatie omvat allermeest naar de software nood voor stormloop Plesk, maar u moet uw netwerk configuratiebestand bewerken om te verbinden met een statisch IP-adres en installeer de nieuwste versie van PHP 5. Als u een firewall gebruikt, moet u verschillende poorten zodat Plesk bijwerken onderdelen openen en u moet uitschakelen Ubuntu's AppArmor beveiligingsfunctie omdat het in strijd is met Plesk.

Instructies

1

Open uw netwerk configuratiebestand in een tekst-editor als rootgebruiker. U opent het bestand in Gedit als root, open Gnome Terminal en voer "sudo gedit /etc/network/interfaces" (zonder aanhalingstekens, hier en in de gehele) bij de opdrachtprompt. Ubuntu's standaardinterface DHCP gebruikt voor het toewijzen van een IP-adres tijdens het opstarten, maar u moet deze configuratie voor het gebruik van een statisch IP-adres in plaats daarvan wijzigen. Commentaar uit de lijn "iface eth0 inet dhcp" door een "#" symbool aan het begin van de regel toe te voegen, voeg dan de volgende zeven regels aan de onderkant van het bestand:

iface eth0 inet statische
< uw IP-adres >
netwerk < uw netwerkadres >
netmask < uw subnetmasker >
uitzending van < uw broadcast-adres >
Gateway < uw standaardgateway >
DNS-nameservers < uw naamserver >

Vervang de waarde van uw server voor elk nummer tussen vierkante haken in de bovenstaande regels, maar omvatten niet de haakjes in de code die u aan het bestand toevoegt. U kunt deze waarden opvragen met uw webhost of internetprovider. Sparen het dossier en dichte Gedit.

2

Start uw netwerkinterface om de wijzigingen door te voeren "sudo ifdown eth0 & & sudo ifup eth0" bij de opdrachtprompt.

3

Installeren PHP 5 door te voeren "sudo apt-get install php5" bij de opdrachtprompt. Als u al de nieuwste versie van PHP 5 geïnstalleerd of u niet van plan te installeren van de bouwer van het Web aanwezigheid, kunt u deze stap overslaan. De bouwer van de aanwezigheid van het Web van Parallels is een aangepaste website ontwerper die ondersteuning biedt voor drag-and-drop grafische site bouw, winkelen winkelwagen afrekenen en verkeer analytics. Veel hosting resellers gebruiken aanwezigheid Builder als een alles-in-één oplossing voor hun klanten.

4

Verwijder AppArmor om conflicten tussen de twee diensten te voorkomen. Door het verwijderen van AppArmor, introduceren u een mate van kwetsbaarheid op uw systeem, zodat u kunt een laag van de veiligheid van het alternatieve kernel zoals SELinux of Grsecurity installeren. Voor uninstall AppArmor, voer "sudo apt-get remove apparmor" bij de opdrachtprompt.

5

Firewallpoorten geopend voor alle Plesk-onderdelen die u wilt gebruiken. De Parallels website om te zien een lijst van Plesk componenten en de bijbehorende poorten (koppeling in bronnen). Op het minimum moet u waarschijnlijk FTP, SSH, DNS, HTTP, Auth en een databaseonderdeel van de zoals MySQL of PostrgreSQL. Voer de volgende opdracht bij de opdrachtprompt om een poort openen in de firewall standaard Ubuntu:

sudo ufw toestaan < poortnummer >

Substitueren van het juiste poortnummer voor "poortnummer", maar niet de haakjes in de opdracht opnemen.

6

De one-click installer van het Plesk-site met behulp van de opdracht wget downloaden. De terminal prompt, typ de volgende opdracht om het installatieprogramma te starten:

wget - O - http://autoinstall.plesk.com/one-click-installer | sh

Deze opdracht het Plesk installatiescript naar uw huidige directory downloadt en installeert Plesk in Ubuntu. Na ongeveer vijf minuten, wanneer de installatie is voltooid, kunt u inloggen het Plesk control panel en initialiseren van de service.

7

Open een webbrowser en voer "http:// & lt; uw IP-adres >: 8443" in de adresbalk, vervangen van uw IP-adres voor "< uw IP-adres >" en de haakjes weglaten. Het Plesk control panel geeft een eerste-time configuratiepagina, en u bent gevraagd naar uw naam, telefoonnummer en e-mail adres en een nieuw wachtwoord aanmaken.

8

Koop een licentie Plesk door te klikken op 'Tools and Settings,"selecteren"License Management"en kiezen"bestellen nieuwe sleutel." Door middel van de evaluatiecode kunt u het Plesk control panel gebruiken totdat uw licentie wordt geverifieerd.

Tips & waarschuwingen

  • U hoeft te openen van poorten in de firewall als u nog niet de eenvoudige Firewall geconfigureerd in Ubuntu. Standaard zijn alle poorten open.
  • Zorg ervoor dat u ten minste 3GB zonder kosten wereldruim voor downloaden en installeren van Plesk.
  • Plesk maakt gebruik van de automatisch gemaakte map-/usr/local/psa te schrijven systeembestanden tijdens runtime; deze map bewerken veroorzaakt Plesk updates mislukken.
  • Informatie in dit artikel is van toepassing op Ubuntu 14.04. Procedures variëren met andere versies.