How to Install Linux op laptops van de Gateway

How to Install Linux op laptops van de Gateway


Linux is een Unix gebaseerd besturingssysteem. Het kan worden geïnstalleerd op elke desktop of notebook zonder eventuele speciale vereisten--alles wat u nodig hebt is een distributie. Een distributie is een grote verzameling van software die samen door de Gemeenschap of een commercieel bedrijf en gedistribueerd als een besturingssysteem wordt gezet. Er zijn meer dan 500 Linuxdistributies beschikbaar. Linux software is gratis, evenals de updates en de ondersteuning die wordt geboden door de distributeurs. Commerciële opties er bestaan, maar ze zijn meestal gereserveerd voor grote database bedrijven behoefte aan zware technische ondersteuning van de distributeur.

Instructies

1

Kies en download een Linux-distributie. Welke één u besluit te gaan met zal uiteindelijk tot uw voorkeur, maar de meest populaire zijn: Ubuntu, Open Suse, Fedora en Debian. Nadat u hebt besloten welke distributie om te gaan met, ga direct naar de website van de distributeur en download de software op uw harde schijf. Distributeurs bieden hun software om te downloaden als een spiegelbeeld vijl. Een beeld is een digitale kopie van een CD/DVD.

2

Het afbeeldingsbestand dat u hebt gedownload van de distributeur op een lege CD/DVD branden. Het bestand dat u gedownload is een .iso-bestand. Het imagebestand is en moet worden gebrand op een CD/DVD om te werken. Alle brandende software wordt geleverd met een afbeelding optie, dat de optie die u wilt selecteren bij het branden van de CD te branden. Maak een gegevens-CD niet als dit zal niet bruikbaar zijn voor installatie.

3

Plaats de cd-rom met de Linux-distributie in het CD-station en start de computer opnieuw. Afhankelijk van uw notitieboekje van de Gateway, wordt u mogelijk gevraagd als u wilt booten van CD--Selecteer "Ja." U zal worden genomen om de log-in het scherm.

4

Selecteer "installeren Linux" en u krijgt een aantal vragen over uw systeem. Voordat de installatieprocedure, zal het installeren van software detecteren dat Windows op het systeem aanwezig is. Vanaf hier krijgt u twee opties: installeren van Linux op de voorgrond Vensters wissen van al uw oude bestanden of Linux naast Windows installeren. Dit zal leiden tot een duel-schoen premieaffaire wanneer de computer is gestart en u zal het houden van al uw oude windows-bestanden.

5

Beginnen met Linux. Nadat de installatie is voltooid, wordt de computer opnieuw opgestart. Afhankelijk van welke optie u hebt geselecteerd, installeren naast of over Windows, de computer zal lanceren van Linux of u vragen of u wilt opstarten van Windows of Linux.

Tips & waarschuwingen

  • Na het laden van de opstartdiskette kunt u Linux proberen zonder te installeren. De meeste distributies zullen hebben een vertrek vanuit CD optie. Geen wijzigingen worden aangebracht aan uw harde aandrijving. Linux zal auto-detect de stuurprogramma's die nodig zijn voor de correcte werking van uw computer. Extra werk moet niet zitten noodzakelijk.
  • Als u ervoor de installatie Linux in plaats van de optie Windows back kiest-up van al uw bestanden eerst ervoor, worden anders ze allemaal verwijderd.